• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

2.0 tdi 8v ciekawy przypadek.

Dawidek126

SuperMechanior
Punktów
346
Miasto
Piaseczno
żeby wyjsc z twarzą trzeba czasem dołożyć do interesu, dziś stracisz jutro odrobisz.
swoją drogą to poprostu zbieg okoliczności. po naprawie cisnienie było prawidłowe bo jeszcze się pożądnie nie rozgrzał i to cisnienie nie działało tyle czasu ile powinno . jak naprawiłeś i cisnienie było prawidłowe to dzień w dzień przez miesiąc broki dostawały po dupie i sie wkońcu poddały i uchylały.... kiedyś jak robiłem maluchy do sportu to broki na wale korbowym uchylały się nagminnie od za wysokiego cisnienia oleju to poprostu spawaliśmy w 3 miejscach i było po problemie.... no ale tam silnik nie jezdził 100 tyś:)

polaxo

Bywalec
Punktów
2
Miasto
Kielce
Dokładnie tak jak wyżej, lepiej czasem dołożyć by klient był zadowolony i wracał spowrotem.
Zdarzają się zbiegi okoliczności, a klientowi trudno coś takiego przyjąć zazwyczaj.
Druga sprawa że mechanik też człowiek i nie jest nieomylny. :D
Wszystko na klatę

ostryt4

SuperMechanior
Punktów
367
Miasto
Grimsby, czasem Białystok
W swoim ARLu broki wyglądały dobrze ale że nie chciałem dać im szansy na narobienie problemów zaspawałem je jak i później dla kolegi w ASZcie którego ledwo namówiłem na ten zabieg.
Dziś pewnie nie wie ile go niepotrzebnych niespodzianek ominęło ;)

polaxo

Bywalec
Punktów
2
Miasto
Kielce
W swoim ARLu broki wyglądały dobrze ale że nie chciałem dać im szansy na narobienie problemów zaspawałem je jak i później dla kolegi w ASZcie którego ledwo namówiłem na ten zabieg.
Dziś pewnie nie wie ile go niepotrzebnych niespodzianek ominęło ;)

Pokaż mu ten post to będzie Ci wdzięczny :D

Do góry Bottom