• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

2.0 tdi bmm szarpie na wolnych obrotach

heniek1000

SuperMechanior
Porady
4
Punktów
568
Ja bym zostawił. Najwyżej za kawałek czasu tam zajrzał...z lupą i z ciekawością...czy znamię ladacznicy w postaci wałka ewoluowało w złym kierunku.

Patryk951

Uczestnik
Punktów
0
Mam jeszcze jedno pytanie . Postawilem na kupno używanych pompowtryskiwaczy , mój mają nr 0414720312 o jakich innych numerach mogę jeszcze zamontować ?

turbokrzychu

SuperMechanior
Punktów
112
Tutaj bardzo dużo rzeczy jest robionych zbyt chaotycznie. Przede wszystkim jak została postawiona diagnoza że zacząłeś od głowicy a później jednak dopatrzyłeś się że to wina chłodnicy egr? Sprawa numer dwa, czy właściwie to wszystko jest złożone, tzn ustawienie rozrządu i regulacja pompowtryskiwaczy. Ale najważniejsza sprawa czy gniazda pompowtryskiwaczy nie są uszkodzone, co jest bardzo częstą przyczyną niewłaściwej pracy czy korekt, i mówię tu o uszczelnieniu olejowo paliwowym na oringach ale też na powierzchni uszczelnienia samego gniazda wtrysku. Jak auto wcześniej miało ciśnienie w płynie chłodniczym, ale chodziło normalnie to szukałbym usterki w tym co robiłem, chyba że wcześniej już były problemy paliwowe. Ja bym zaczął od zmierzenia kompresji silnika, jeżeli ok, to dalej ciśnienia na pompie wstępnej i tandemowej. Dalej sprawdzenie uszczelki pod pompą tandemową, na koniec szczelność gniazd pompek, czy olej nie miesza się z ropą, ropa z olejem, bądź czy spaliny nie zasuwają spod korka oleju podczas pracy silnika. Oczywiście także wiązka do sprawdzenia, a pompowtryski dopiero na sam deser można wymieniać, jeżeli pozostałe elementy zostały sprawdzone. Chyba że chcesz mieć kolejne uszkodzone pompki do kolekcji.

Patryk951

Uczestnik
Punktów
0
Sprawdzę jeszcze raz wszytko po kolei . Nie mam gwarancji że osoba która sprawdza pompowtryskiwacze nie wciska mi kitu . Gniazda są w porządku .

turbokrzychu

SuperMechanior
Punktów
112
Prawie każde wtryski które woziłem do sprawdzenia to zawsze miały coś do zrobienia, ale często to nie rozwiązywało problemu, bo na korekty paliwowe akurat składa się bardzo wiele rzeczy, nawet głupi filtr paliwa potrafi skopać robotę

Patryk951

Uczestnik
Punktów
0
Filtr paliwa nowy . Pompa Vacum luka jest nieszczelna teraz to zauważyłem. Podobna sa wadliwe i lepiej założyć Boscha .

Patryk951

Uczestnik
Punktów
0
Wcześniej na tych pompowtryskiwaczach samochód pracował normalnie. Nie wiem czy kupić znowu komplet uszczelnień k założyć je z powrotem czy szukać używanych .

Załączniki

• image.jpg
    image.jpg
    2,4 MB · Wyświetleń: 10
Do góry Bottom