skrzypa
SuperMechanior
Witam Panowie . Trafił mi się niby mercedes
a klasa w168 2000r 1.7 cdi 66kw . Znajoma jechała i furka zgasła. Teraz kręci niby chce ale nie zapala . Na plaka chodzi ale zero reakcji na gaz i zdycha. Z błędów wyrzuciło tylko p1661 nieprawidłowe napięcie wtryskiwacza 1 - 4 . Kasuje się i wraca po pokreceniu dłuższym . Na fajrant chwile pokręciłem żeby w parametrach sprawdzić ciśnienie i podłączyłem to nic nie wyrzuciło tylko bateria zdechła w końcu . Niby ciśnienie pokazuje 300 Bar , nabija w miarę szybko ( sprawdzane kompem) . Filtr wyglada na stary ale pełny zupy w wężyku brak powietrza .
Widzę ze niektóre modele miały pompkę w zbiorniku ale ten ani nie ma przekaźnika od pompy ani nie słychać jej , po ściągnięciu węża zasilającego z filtra nic nie leci czyli chyba ma tylko mechaniczne dwie pompy . Ciśnienie jeżeli czujnik sobie nie leci w kulki jest okej .
Albo wtryski na stół do sprawdzenia albo coś innego .
Z ciekawostek na zapłonie z wyciągniętym filtrem powietrza przepływka w zadanych wartościach miała kilka mg a w chwilowych 3200 mg . Jutro sprawdze jak podczas kręcenia jest ( ale liczę się z tym ze delfin może kłamać )
Jeszcze sprawdze opór na wtryski od wtyczki do kompa bo coś tam znalazłem w autodacie..
Może ktoś miał podobny przypadek z tym cholerstwem
Widzę ze niektóre modele miały pompkę w zbiorniku ale ten ani nie ma przekaźnika od pompy ani nie słychać jej , po ściągnięciu węża zasilającego z filtra nic nie leci czyli chyba ma tylko mechaniczne dwie pompy . Ciśnienie jeżeli czujnik sobie nie leci w kulki jest okej .
Albo wtryski na stół do sprawdzenia albo coś innego .
Z ciekawostek na zapłonie z wyciągniętym filtrem powietrza przepływka w zadanych wartościach miała kilka mg a w chwilowych 3200 mg . Jutro sprawdze jak podczas kręcenia jest ( ale liczę się z tym ze delfin może kłamać )
Jeszcze sprawdze opór na wtryski od wtyczki do kompa bo coś tam znalazłem w autodacie..
Może ktoś miał podobny przypadek z tym cholerstwem