• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Accent X3 Brak reakcji rozrusznika

ddamiann

Uczestnik
Punktów
0
Miasto
Śląsk
Witam, problem jest taki, że czasem po przekręceniu stacyjki jest całkowity brak reakcji rozrusznika z tym, że czasami słychać jak coś cyknie ale rozrusznik nie kręci a czasem nie słychać nic.
Na pych zapala bez problemu, jak usterka czasem sama ustąpi to również zapala bez problemów.

ddamiann

Uczestnik
Punktów
0
Miasto
Śląsk
Nie miałem czasu na pierdoły, wszystko sprawdziłem i wszystko jest ok przejścia są rozrusznik sprawny a reakcja nadal ta sama.
Tak, że nie znasz co składa sie na uklad rozruchowy auta i nie będziemy pomagać Ci
Ty nie musisz mi pomagać ale nie wypowiadaj się za innych.

ddamiann

Uczestnik
Punktów
0
Miasto
Śląsk
Wy tu za dużo filozofujecie między sobą a za mało pomagacie ;) co drugi to po zwykłej samochodówce jest a wiedzą na forum to inżynierów chciał by przewyższyć ;).
Jak by było oki, to by palił a on ,, rzucił palenie ". Plus w kostce stacyjki dałeś zworą na wzbudzenie ? Ze zwory bespośrednio przy starterze kręci?
Dałem zworką na wzbudzenie rozrusznika, i kręci.
Ta wskazówka chyba trochę za mądra dla laika.
Myślę, że dla ciebie jest zbyt mądra, bo takie "zwory" robiło się w Ursusie ale ty nie masz o tym pojęcia bo "Gimby nie zaju"

marcinbmw

Gaduła
Punktów
5
Miasto
jasło
Jesli Rozrusznik sprawny w pełni to niema prądu chyba proste kostka stacyjki do wymiany , lub przewód jakiś innej opcji niema niestety

Do góry Bottom