• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

almera n 16 1.5 dci

MalyRobert

SuperMechanior
Punktów
12
Miasto
fr
Cieknie wtrysk ,albo regulator pompy siada(wyjac i wyczyscic albo wymienic),a moze i pompa (delphi czesto pada przy 100tys)
Najpiewr sprawdzic stan filtra(brudny i czy niema opilkow bo jak sa to masakra)
Odlaczasz powrot paliwa, po jedynczo, od kazdego wtrysku-ma leciec pare kropel na 2 sek-jak cieknie to wtrysk padl.
A gruszka zawsze bedzie miekka. Niezakladaj zaworow.Sprawdzi czy niema wyciekow.

Ewentualnie diagnostyka uruchamiac wtyryski pojedynczo(actuator)-to uslyszysz o co kaman albo leak diagnosis
Powodzenia ;)

Albo padl czujnik przy pompie(objawy zapala za drugim razem )jak wogole jest

Ostatnia edycja:

MalyRobert

SuperMechanior
Punktów
12
Miasto
fr
1.5 to dobry ziomek

Ostatnia edycja:

Mati4446

Nowy
Punktów
0
Cieknie wtrysk ,albo regulator pompy siada(wyjac i wyczyscic albo wymienic),a moze i pompa (delphi czesto pada przy 100tys)
Najpiewr sprawdzic stan filtra(brudny i czy niema opilkow bo jak sa to masakra)
Odlaczasz powrot paliwa, po jedynczo, od kazdego wtrysku-ma leciec pare kropel na 2 sek-jak cieknie to wtrysk padl.
A gruszka zawsze bedzie miekka. Niezakladaj zaworow.Sprawdzi czy niema wyciekow.

Ewentualnie diagnostyka uruchamiac wtyryski pojedynczo(actuator)-to uslyszysz o co kaman albo leak diagnosis
Powodzenia ;)

Albo padl czujnik przy pompie(objawy zapala za drugim razem )jak wogole jest

Ja mam taki problem ze 1.5dci odpala mi za drugim razem, przekrecam zaplon, nagrzewa sie sweica probuje odpalic i nic. Przestaje krecic nie wylaczam zaplonu znowu krece i nagle magia, odpala. To moze byc ten czujnik ?

Do góry Bottom