• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Ananasy-czyli przypadki ktore nas zdziwily....

• Thread starter PogotowieSamochodoweUK
  • Rozpoczęty

jarek_g60

SuperMechanior
Punktów
109
Miasto
Wojcieszyn
A co zaworem rozpreznym? Jak jest w układzie nie przepluczesz parownika . Co innego jak masz dysze rozprężną.
Ja jak plucze to pomijam skraplacz, tzn zawsze daje nowy w nim jest najwięcej syfu

Ostatnia edycja:

Pawel23

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
116
Miasto
Wołomin
A co zaworem rozpreznym? Jak jest w układzie nie przepluczesz parownika . Co innego jak masz dysze rozprężną.
Ja jak plucze to pomijam skraplacz, tzn zawsze daje nowy w nim jest najwięcej syfu
W tym przypadku jest akurat dysza ktora zmieniam na nowa po prostu skraplacz wymieniony tak jak i osuszacz
Automatyczne połączenie postów:

Paweł wie że dzwoni ale nie wie w którym kościele.
Spokojnie bo akurat wiem gdzie dzwoni i co należy zrobić także luzik .

Co do zaworu rospreznego to niestety trzeba się do niego dobrać by to oczyścić

Ostatnia edycja:

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3343
Miasto
PZ
W tym przypadku jest akurat dysza ktora zmieniam na nowa po prostu skraplacz wymieniony tak jak i osuszacz

Spokojnie bo akurat wiem gdzie dzwoni i co należy zrobić także luzik .

Co do zaworu rospreznego to niestety trzeba się do niego dobrać by to oczyścić
Jak jesteśmy w temacie to zapytam z ciekawości co jest lepsze? Zawór czy dysza? I czy jest możliwość zamiany jednego na drugie? Jeśli jest to możliwe konstrukcyjnie

Piotr_skc

SuperMechanior
Punktów
74
Miasto
Skierniewice
Daily ręczny. W tych gruzach są szczęki sprezyny czujnik itd.

Załączniki

• IMG_20210628_145651.jpg
    IMG_20210628_145651.jpg
    4,2 MB · Wyświetleń: 70

Drugi2

SuperMechanior
Porady
5
Punktów
1547
Jechałem z żoną na zakupy. Do sklepu skręca się na rondzie, ja zawróciłem i zatrzymałem samochód za przystankiem autobusowym. podchodzę i podnoszę leżącą za wiatą grzechotkę, taka malutką, 1/4 cala :D

Ogólnie żonka negatywnie wyraziła się na temat mojej skomplikowanej struktury psychicznej, ale była pod wrażeniem wzroku :)
sam nie mam pojęcia jak dojrzałem grzechotkę przez 3 pasy.

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3343
Miasto
PZ
Jechałem z żoną na zakupy. Do sklepu skręca się na rondzie, ja zawróciłem i zatrzymałem samochód za przystankiem autobusowym. podchodzę i podnoszę leżącą za wiatą grzechotkę, taka malutką, 1/4 cala :D

Ogólnie żonka negatywnie wyraziła się na temat mojej skomplikowanej struktury psychicznej, ale była pod wrażeniem wzroku :)
sam nie mam pojęcia jak dojrzałem grzechotkę przez 3 pasy.
A jakiej marki grzechotka? Działa?

Drugi2

SuperMechanior
Porady
5
Punktów
1547
Pewnie firmy chrome vanadium
ciężko powiedzieć bo nie ma żadnych napisów :D
jedynie to dwie literki R i L. grzechotka dość nietypowa, bo żeby zmienić kierunek trzeba wcisnąć kwadratowy rdzeń na drugą stronę. mechanizm jest jednokierunkowy, przestawia się kwadrat i używa grzechotki "z drugiej strony"

dla niecierpliwych dwie fotki:
IMG_20210629_230055.jpg

IMG_20210629_230132.jpg

na najtańszą chińszczyznę nie wygląda. przetestowana już: całkiem mocna i fajnie działa.
mnie najbardziej przypomina z rączki grzechotki firmy halfords. ale może ktoś inny kojarzy?

Emilian Naprawiacz

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Białystok
jedynie to dwie literki R i L. grzechotka dość nietypowa, bo żeby zmienić kierunek trzeba wcisnąć kwadratowy rdzeń na drugą stronę. mechanizm jest jednokierunkowy, przestawia się kwadrat i używa grzechotki "z drugiej strony"

Wyświetl załącznik 39918

Wyświetl załącznik 39919

na najtańszą chińszczyznę nie wygląda. przetestowana już: całkiem mocna i fajnie działa.
mnie najbardziej przypomina z rączki grzechotki firmy halfords. ale może ktoś inny kojarzy?
Witam. Trochę narzędzi w życiu widziałem, choć marki Halffords nie znam. Gratuluję spostrzegawczości i nowego narzędzia. Przekładany kwadrat miałem i mam , bo nie gniotsa i łamiotsa w radzieckiej, tylko 3/8,u nich raczej 1/4 by nie miała zastosowania :). Pozdrawiam.

Rokers

SuperMechanior
Punktów
69
Miasto
Ostrołeka
A pod maską w aucie klienta często znajdujecie narzędzia ? Bo ja tak.

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3343
Miasto
PZ

Wyświetl załącznik 39918

Wyświetl załącznik 39919

Może jakiś bardzo stary snapon, rękojeść kształtem na to wskazuje, tak czy inaczej gratuluję znaleziska i życzę owocnej pracy :)

gtszudi

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
986
Miasto
Pruszcz Gdański
zawor rozprezny demontujesz , i parownik pluczesz oddzielnie , benzyna ekstrakcyjna szybko wyparowuje

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075

:)

Do góry Bottom