• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Ananasy-czyli przypadki ktore nas zdziwily....

• Thread starter PogotowieSamochodoweUK
  • Rozpoczęty

Bartek4x4

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
1880
Miasto
Koszęcin
Tak się kończą za wszelką cenę próby uratowania tylnego zacisku w vag. Kupiłem nowy zacisk a chłopa opier.... Bo miał z tym przyjechać dawno to jeździ aż już koło zablokowało

Lebiedz

SuperMechanior
Punktów
170
Tak się kończą za wszelką cenę próby uratowania tylnego zacisku w vag. Kupiłem nowy zacisk a chłopa opier.... Bo miał z tym przyjechać dawno to jeździ aż już koło zablokowało
To Cię jutro głowa będzie nieźle bolała.... nie zazdroszczę

Drugi2

SuperMechanior
Porady
5
Punktów
1547
Uważajcie na latające brechy bo można dostać w pysk. Ciul kinol złamany i ciągle leci mi woda z nosc. No i pewnie będzie fifa pod okiem

ty lepiej idź do szpitala na prześwietlenie. poważnie piszę.
przypomniał mi się przypadek, gdzie babkę przez kilka tygodni odsyłali na "cieknący nos". na koniec okazało się, że to był płyn mózgowo-rdzeniowy. jakieś pęknięcie czaszki i sączyło się do nosa. lekarze nie wiedzieli jakim cudem ona przeżyła.

Fryderiq

SuperMechanior
Punktów
260
Miasto
.
Moje najnowsze odkrycie na Youtube, tj kanał "Elektron". Chłopak ma moim zdaniem taką wiedzę że zasługuje na wypromowanie Jego kanału, a i sama forma filmów jest w bardzo ciekawa.
Mi osobiście zaimponował bo jest świetnym teoretykiem ale potrafi tą teorię połączyć z praktyką.

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
Moje najnowsze odkrycie na Youtube, tj kanał "Elektron". Chłopak ma moim zdaniem taką wiedzę że zasługuje na wypromowanie Jego kanału, a i sama forma filmów jest w bardzo ciekawa.
Mi osobiście zaimponował bo jest świetnym teoretykiem ale potrafi tą teorię połączyć z praktyką.
Gościu ameriki nie odkrył, jest już na rynku polska firma zajmująca się właśnie taką technologią na skale przemysłową...:D
Plus jest taki, że będą znikać odpady z tworzyw sztucznych, bo będą przetwarzane na paliwa syntetyczne... a minus jest taki, że będą to robić niemiaszki, bo to właśnie oni zakupili tą technologię od polskiej firmy, a polaczki mieli wywalone i wola kupować paliwa od niemiaszków...:D

Fryderiq

SuperMechanior
Punktów
260
Miasto
.
Gościu ameriki nie odkrył, jest już na rynku polska firma zajmująca się właśnie taką technologią na skale przemysłową...:D
Plus jest taki, że będą znikać odpady z tworzyw sztucznych, bo będą przetwarzane na paliwa syntetyczne... a minus jest taki, że będą to robić niemiaszki, bo to właśnie oni zakupili tą technologię od polskiej firmy, a polaczki mieli wywalone i wola kupować paliwa od niemiaszków...:D
Tutaj nie chodzi o to że coś nowego odkrył, bardziej imponuje mi Jego ogólna ciekawość świata, ambicje itp.
Facet ma bardzo duże umiejętności z zakresu "reverse engineeringu", a więc jest świetnym technicznym analitykiem.

Bartek4x4

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
1880
Miasto
Koszęcin
Jak dobrze mieć dentystkę i kardiochirurga po sasiedzku

Załączniki

• IMG_20230506_145147.jpg
    IMG_20230506_145147.jpg
    2,5 MB · Wyświetleń: 58

Bartek4x4

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
1880
Miasto
Koszęcin
Przydały się. Demontaż misy olejowej. CH. że poszły 3 pary ale łapy czyste

nanab

SuperMechanior
Punktów
480
Miasto
Bydgoszcz
Ja nie rozumiem jak można robić przy samochodzie i nie używać rękawiczek. Potem godzina przy umywalce zmarnowana na szorowaniu rąk.

Fryderiq

SuperMechanior
Punktów
260
Miasto
.
Można, wiele lat pracowałem bez rękawiczek i dzisiaj uważam że był to błąd.
Tylko prawda jest taka że rękawiczki "pod maskę" nie nadają się np. do zawieszenia i odwrotnie- precyzja chwytu.
Pomijając fakt że np gruba rękawiczka "do zawieszeń" skutecznie chroni podczas pracy przed zadrapaniami/ skaleczeniami a nawet w pewnym stopniu przed stłuczeniami.

nanab

SuperMechanior
Punktów
480
Miasto
Bydgoszcz
No wiadomo taka nitrylowa nie uchroni przed skaleczeniem albo stłuczeniem, ale jest lepsza od braku, przynajmniej chroni przed syfem i chłonięciem tej całej chemii do organizmu.
Kowidowa drożyzna już minęła, ostatnio zamawiałem po cenie ok 10zł/karton, nawet jakby taki karton miał schodzić w ciągu dnia, to nadal warto dla zaoszczędzenia czasu i energii.

Regaciarz

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
376
Mi opakowanie magneti marelli starcza średnio na miesiąc( mam składzik na rękawice brudne i czasami są roboty, szczególnie jakieś smary, że nawet nie wycieram szmatą tylko od razu kosz i "zużywam" te co na co dzień są zbyt brudne a wyrzucić szkoda). Polecam, nie wiem jak to możliwe, ale kilka razy wyciągam z rękawiczki palca i krew aż się wylewa tak poszarpany a rękawiczka dalej szczelna :D
Mi akurat nie przeszkadza grubość rękawicy, w wampirkach spokojnie ogarniam nakrętki fi5, ale te nitrylowe MM są tak mocne, że używam ich do wszystkiego

Grzegorz.Józefów

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
476
Miasto
Józefów
Można, wiele lat pracowałem bez rękawiczek i dzisiaj uważam że był to błąd.
Tylko prawda jest taka że rękawiczki "pod maskę" nie nadają się np. do zawieszenia i odwrotnie- precyzja chwytu.
Pomijając fakt że np gruba rękawiczka "do zawieszeń" skutecznie chroni podczas pracy przed zadrapaniami/ skaleczeniami a nawet w pewnym stopniu przed stłuczeniami.
Też wiele lat pracowałem bez ale odkąd zacząłem używać nitryle to mam zawsze pod ręka znaczy na rękach :)
Automatyczne połączenie postów:

Mi opakowanie magneti marelli starcza średnio na miesiąc( mam składzik na rękawice brudne i czasami są roboty, szczególnie jakieś smary, że nawet nie wycieram szmatą tylko od razu kosz i "zużywam" te co na co dzień są zbyt brudne a wyrzucić szkoda). Polecam, nie wiem jak to możliwe, ale kilka razy wyciągam z rękawiczki palca i krew aż się wylewa tak poszarpany a rękawiczka dalej szczelna :D
Mi akurat nie przeszkadza grubość rękawicy, w wampirkach spokojnie ogarniam nakrętki fi5, ale te nitrylowe MM są tak mocne, że używam ich do wszystkiego
Mam dokładnie tak samo

M hd

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
110
MM niebieskie przed koroną były dosyć słabe może teraz się poprawiły .
Merkatory pomarańczowe są zaje fajne mocne.

Do góry Bottom