• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Ananasy-czyli przypadki ktore nas zdziwily....

• Thread starter PogotowieSamochodoweUK
  • Rozpoczęty

matus1014

SuperMechanior
Punktów
199
ja prawie zawsze kładę na siedzeniu pasażera reklamówkę z polską wódką i mówię, że ostatnim razem coś zostawił :)
akurat "mój" diagnosta lubi polskie specjały i wysoko je sobie ceni :D
Takich ludzi cenie właśnie . Rozumiem :) .

Grzegorz.Józefów

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
476
Miasto
Józefów
Ja zawsze jak jadę czy samochodem klienta czy swoim diagnosta dostaje "papierowego bonusa" a często też dodatkowo zawożę "lekarstwo w płynie ok 40% swojej roboty" :D
Bo diagności maja być zdrowi :D:D:D Sam skończyłem jakiś czas temu kurs i zdałem egzamin na diagnostę :D

Bartek4x4

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
1880
Miasto
Koszęcin
Nowy sposób na oszustwo na allegro.
Zamówiłem czujnik skrętu do merca bo na hurtowniach nie było. Kurier przywiózł. Pudełko z Decermana. Otwieram a tam ewidentnie czujnik z demontażu. Uwalony popękany. No to reklamuje a Ci do mnie l, że to ja ich chce oszukać oni wysłali nowa część

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3343
Miasto
PZ
Zamówiłem czujnik skrętu do merca bo na hurtowniach nie było. Kurier przywiózł. Pudełko z Decermana. Otwieram a tam ewidentnie czujnik z demontażu. Uwalony popękany. No to reklamuje a Ci do mnie l, że to ja ich chce oszukać oni wysłali nowa część
Genialne

ojek

SuperMechanior
Punktów
158
Miasto
Węgrów
Na allegro to i tak masz protect które praktycznie zawsze jest po stronie klienta choćbyś obsrane gacie zwrócił. Inna sprawa że ja już wszystkie paczki które nadaje i odbieram otwieram pod kamerą przy tym co ludzie potrafią wykonać

Bartek4x4

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
1880
Miasto
Koszęcin
Cwaniaków nie brakuje. Rozumie 1500 zł albo więcej ale niecałe 100 zł.nie by się nie chciało szmacić

Pangia

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
305
Miasto
Rakszawa
Jak ja widzę taką corsę albo Reno Clio to już wiem że nie przejdzie badania:)
Poprzednim moim gruzowozem było Saxo w dieslu z 2001 roku. Znajomy mi powiedział, żebym nawet nie próbował tym jechać do niego na SKP, przy okazji nagrywając filmik, jak wszystko nad tylną belką chodzi, takie jest zmurszałe. Do tego wyciek z uszczelniacza na wałku, więc jeździłem z pampersem, bo auta u mnie stoją na trawniku i nie chciałem teściowi robić syfu.
Tak, ma przegląd i nadal jeździ, ktoś w Brzozowie go podbił. :D
A Corsą jeździła moja luba, więc musiało być porobione. I naprawdę od spodu nie było do czego się przyczepić, po zakupie kuzyn jej nadkola poprawiał (i to akurat o dziwo dobrze zrobił, bo po 2 latach nie byłem w stanie ocenić gdzie było robione), tylną belkę się tylko wyczyściło z rdzy i pomalowało jakąś farbą antykorozyjną - jedynie fartuchy z przodu zaczęły się sypać, ale zanim korozja stamtąd dojdzie gdziekolwiek do elementów nośnych, to minie kilka lat, jak nie więcej. Progi, podłoga lepsze niż w Polo teścia, które w ciągu ostatnich 18 lat nigdy nie przestało nocy na trawie.

Drugi2

SuperMechanior
Porady
5
Punktów
1547
dostałem zadanie odpalenia samochodu który przestał kilka tygodni na parkingu.
miernik pokazywał 1,1V na akumulatorze. nie szło przekonać właściciela, że bateria to trup potrzeba nowej. po kilku patentach akumulator udało się trochę wskrzesić i nawet zaczął się ładować. wczoraj raz odpalony samochód i sukces- pojechał. a dzisiaj przychodzi do mnie i zaczyna narzekać, że nie działa i nie wiem czego oczekuje ode mnie.

Fryderiq

SuperMechanior
Punktów
260
Miasto
.
dostałem zadanie odpalenia samochodu który przestał kilka tygodni na parkingu.
miernik pokazywał 1,1V na akumulatorze. nie szło przekonać właściciela, że bateria to trup potrzeba nowej. po kilku patentach akumulator udało się trochę wskrzesić i nawet zaczął się ładować. wczoraj raz odpalony samochód i sukces- pojechał. a dzisiaj przychodzi do mnie i zaczyna narzekać, że nie działa i nie wiem czego oczekuje ode mnie.
Żebyś mu akumulator kupił :D Przecież wczoraj odpalił, więc na pewno coś popsułeś że dzisiaj już jest problem :)

Bartek4x4

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
1880
Miasto
Koszęcin
Ręczny + zbieżność. W piątek na wieczór baba odebrała auto. Po godzinie dzwoni, że auto szarpało później zgasło, laweta i ogólnie jestem dziad CH...j oszust i w ogóle.
Dziś wlałem z kanistra 10.litrow Pb, pojechałem wlać LPG za 20 zł.
Tej piz...e skończył się gaz a po chwili benzyna. No nic kazałem wyp...ć ale za paliwo i LPG zapłacić

Grzegorz.Józefów

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
476
Miasto
Józefów
Ręczny + zbieżność. W piątek na wieczór baba odebrała auto. Po godzinie dzwoni, że auto szarpało później zgasło, laweta i ogólnie jestem dziad CH...j oszust i w ogóle.
Dziś wlałem z kanistra 10.litrow Pb, pojechałem wlać LPG za 20 zł.
Tej piz...e skończył się gaz a po chwili benzyna. No nic kazałem wyp...ć ale za paliwo i LPG zapłacić
Ja bym jeszcze policzył za straty moralne @Bartek4x4 :)

Bartek4x4

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
1880
Miasto
Koszęcin
Właśnie robię rozrząd w golfie 4. Tak mi się k...a nie chce, że ja pi....le.
Umyłem łapy jadę na mecz
Dziś zamknięte z powodu otwarcia.
Nie mamy pana płaszcza i co pan nam zrobi

Z wczoraj.
Rozrząd dokończony klient zadowolony.

Załączniki

• Screenshot_20250206-144437.png
    Screenshot_20250206-144437.png
    2 MB · Wyświetleń: 53

Bartek4x4

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
1880
Miasto
Koszęcin
Oni to pilnują mi auta bo nie chciało mi się zamykac. A Wam też się tak zajeb...ie już nie chce? Ja marzę żeby se posiedzieć i nic nie robić. A w poniedziałek następna uszczelka pod głowicą.

U mnie maszyny stop ale tak na dłużej. Kończę już. Wczoraj Terrano zrobione ale nie szło się podłączyć kompem makaron po kimś. Tak się wkręciłem w ta naprawę a robiłem na placu, że doprowadziłem do hipotermii. Serio o 18.00 wylądowałem na pogotowiu. Wsadzili mi termometr w dupę 33 stopnie ciśnienie 90/50.
Jak by nie żoną która na chama mnie na obiad ściągnęła to ja bym.przy tym aucie się już zosta na amen . A ja podobno w chałupie zachowywałem się irracjonalne odklejony totalnie od rzeczywistości.
Także dbajta chopy o siebie. Chcesz być dobry to masz efekty. Zwłaszcza, że dopiero co mi się paluchy zrosły po sworzniu w golfie

Ostatnio edytowane przez moderatora:

Dawidek126

SuperMechanior
Punktów
335
Miasto
Piaseczno
Patyczki od loda ,żeby odboje nie tłukły po amortyzatorze:)

Załączniki

• 20250211_083101.jpg
    20250211_083101.jpg
    1,6 MB · Wyświetleń: 46

matus1014

SuperMechanior
Punktów
199
Tłok powiedział papa. Zdziwiony jestem niesamowicie bo przebiegiem legitymuje się 120k 2019r Tucson 1.6 od początku w jednych rękach do 2024r serwisy tylko ASO.

Załączniki

• IMG_20250218_132550.jpg
    IMG_20250218_132550.jpg
    3,3 MB · Wyświetleń: 51

Jarzi

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
2066
Miasto
Kaczory