• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Apel do mechaników - nie pracujcie na częściach dostarczonych przez klienta

Status
Zamknięty.

ur3an

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
244
Miasto
Zdzieszowice
Jak klient przywozi swoje części to kosztów robocizny doliczam. A jeżeli okazuje się że jego część jest wadliwa to płaci za kolejna wymianę.

Rash'u

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
65
Miasto
Gryfice
mechanik-gryfice.pl
ja nie mam sumienia i Misiek ma rację!
Klient przynosi graty które nie pasują i jazda bez trzymanki, a podnośnik zajęty.
Suzuki SX 1.9DDiS i dwa rodzaje filtrów oleju, klient daje i co?
Wsiadam w auto i jadę po drugi, bo jak klient pojedzie sobie odmienić?
2 godziny psu w d...pę, a tylko wymiana oleju...:banghead:

A jak tam z odkręceniem filtra szumek? Hahaahah ile czasu Ci to zajmuje? Haah posrane francuskie silniki.

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
Posrane to sa szmelcwageny , jak do merola A klase trzeba wyjmować silnik do naprawy rozrusznika ... co prawda mamy patent ale ...

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3343
Miasto
PZ
Ja się cieszyłem parę lat temu na wieść że szef kupuje 7 vw t5 2.5 tdi autobusów bo miałem w pamięci starsze vw ale teraz uważam że auto z tym silnikiem projektował jakiś Niemiec - sadysta albo malarz abstrakcjonista ...

Szumek72

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
712
Miasto
Poland Warsaw
nie doczytałem Ty mowisz o suzuki SX a ja miałem na myśli grand vitare 1.9 ddis. Tam Ci to 10 minut nie zajmie chyba ze przy tym drugim rodzaju filtra wiekszym bo przy maly to jest masakra.
No właśnie SX 1.9DDiS to silnik Fiatowski a Grand ma Reni F9Q zresztą szybko się kończy i tam jest przeje....ne. Skopali to bo włożyli taki silnik do Grand a nie pomyśleli o serwisie tego motoru w tym aucie.
Przerabiałem też ten temat...

eltechsam

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1337
Miasto
Wysoka
I tak temat "apel" przeszedł na skargi - "ciężko zmienić filter"... :D:p

Mattii

SuperMechanior
Punktów
213
Miasto
Maszewo
Firmowy tuscon na wymiany oleju jeździ co 15kkm i zawsze olej sam zamawiam w hurtowni. Cena litra oleju 5w30 w serwisie 50zł za litr...

Stanisław 1946

Weteran
Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1131
Miasto
Szczecin
"Mattii" nie bardzo wiem co chciałeś powiedzieć. Również co to jest "tuscon"?

Mattii

SuperMechanior
Punktów
213
Miasto
Maszewo
Zbyt często używam skrótów myślowych ;)
Dokładnie o to mi chodziło, co napisał DrCars. Aso też robi na częściach klienta. :)

Korneliusz

SuperMechanior
Punktów
29
Miasto
Szczecin
www.multisat.com.pl
Jacek Grabowski - widzę że Twój odstresowacz to po prostu perkusja czyli coś co robi najwiecej zamętu w zespole.:bear:
Ja sam odstresowuję się szarpiąc druty/ struny/ w mojej Les Paul.
Ot pozostałosci z ciekawszych okresów życia - pogrywania w kapeli :cool: rockowej.
Niedawno dowiedzialem się ze nasz perkusista odszedł :( do lepszego świata gdzie podobno nie ma marskosci watroby po wieloletnim spożywaniu wina marki "Wino " i innych ciekawych wynalazków. Szkoda , dobry był pałker , jak Zeliszewski z Budki Szulera :confused:
A i mechanik był z niego dobry na tamte czasy.

Autoelektronika

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1395
Muzykanty zalozcie sobie temat o swoim swiecie,ja tez lubie muzyke a zwlaszcza slucham sabatonu ale nie gadam o tym w takich tematach.

jacek grabowski

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
957
Miasto
Warszawa
www.facebook.com
Witam.
Jak nikt w mojej okolicy już nie będzie pracował na częściach klienta, tylko ja, to jakie super ceny za robotę będę mógł brać. Żadnej konkurencji nie będę miał.:)
Pozdrawiam.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom