• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Apel do mechaników - nie pracujcie na częściach dostarczonych przez klienta

Status
Zamknięty.

Wini1995

Początkujący
Punktów
1
99% ludzi jezdzi samochodami na które ich nie stać więc zawsze będą kombinować jak tu naprawic ale nie płacic drogo... Jak kogos stac na swoj samochód to go serwisuje na oryginalnych częściach i nie ma znaczenia ile to trwa bo dostaje zastepczy na czas naprawy. Jak ktos powie ze tak nie jest bo przeciez mozna taniej a serwis jest drogi to oznacza nic innego jak to ze go nie stac.
wsumie świetnie to ujołeś, tak jakby mechanicy chcą sami na siłe zmienić coś co jest oczywiste że poprostu 99 % nie stać ludzi. A oni nadal swoje, że to że tamto że narzekają, jak narzekają na klientów że tacy są god bay za granicę, taki mamy klimat :p a nadal oczekują od Polaczków cebulaczków, nwm co. Life is brutal, też chciałbym inaczej ale to dłuuugo sie nie zmieni albo wcale ^^

TeslaManiac

SuperMechanior
Punktów
321
Ja kiedys obliczałem ile trzeba zarabiac miesiecznie PLN żeby było stać na zwykłego Passata B5 1.9tdi
I mozecie nie wierzyć ale na to auto stac kogoś kto zarabia obecnie minimum 10.000zł miesięcznie na czysto.
Przy założeniu utrzymania za to domu i 4 osobowej rodziny, naprawiajac i dbajac o samochód tak jak producent przewiduje i tak jak powinno sie robić. Zarabiając 3000-4000zł nie stać na żadne auto i taka jest prawda.
Ale każdy medal ma dwie strony, chcemy miec wiecej niz to na co nas stac to musimy kombinować, a dzieki temu mechanicy (Nie Serwisy autoryzowane) maja co robić bo jak by kazdy serwisował to warsztaty byly by niepotrzebne.

pawel2406

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1458
Miasto
łódź
Tomaszu ale go nakryłeś zmienił nik i myśli ze jest kimś innym?:eek:
lepiej kupić CZAPKĘ NIEWITKĘ hihihi

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
O... k...:eek: świerszczu ewoluuje...:woot: wszedł w świat memów...:D

pawcar

SuperMechanior
Punktów
949
Miasto
Manchester
Jak już piszecie i się obrażacie wzajemnie to piszcie chociaż poprawnie ... ?

@Wini1995

Do mnie, nie domnie. Puszysz się ? a co on pawiem jest ? Po polsku chłopie pisać nie potrafisz a się zbędnie udzielasz.

Każdy ma jakiś tam plan na miarę siebie utkany w głowie ... i tyle.

Mieć dwa graty, żeby naprawiać je na zmianę .. słabe trochę. Wedle mojej teorii pojazdów po 10 roku życia się już nie naprawia, je się odbudowuje ... i tak to właśnie jest. Nie daj Boziu żeby przed nami pchali tam łapy szopopartacze :D, ale tacy z prawdziwego zdarzenia...

Tyle w temacie.

pawcar

SuperMechanior
Punktów
949
Miasto
Manchester
Ironia ironią ... spoko, ale czasami to aż oczy bolą :>

Piszę to ogólnie do wszystkich.

:D

pawcar

SuperMechanior
Punktów
949
Miasto
Manchester
Nikt się nie denerwuje ... bo i czym niby ?

Przeciez nie napisałem " piszcie poprawnie glaby, bo mnie wkurw...."

:D

XMARIO

SuperMechanior
Punktów
6805
Miasto
Mazowieckie
co to jest XD?
ja to mówie - spier.. pier..sie w du..to mam wyjepane mam na to... dynda mi to i wiele innych wyrazów.
ale co to jest to XD to za hooya nie wiem.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom