• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Astra H 1.7 sama dodaje gazu na ciepłym

szulczyk

Początkujący
Punktów
0
a mozecie podac jakiś symbol / kod?

Zaraz zaraz ale ja nie moglem wymienic SCV poniewaz on jest chyba w zestawie z pompą? Nie można go kupić odzielnie dla silnika Z17DTH, bo w astrze jest system oparty na Bosch a np w Corsie na Denso i tam można oddzielnie dokupić , chyba że się myle?

Ja wymienilem ten czujnik Bosch 0 281 002 964 a to jest czujnik ciśnienia paliwa ,który jest wkręcany w szyne paliwa

Ostatnia edycja:

winetoo

SuperMechanior
Punktów
976
Miasto
Radom
Regulator nie podniesie obrotów aż tak, mogą pływać obroty na jałowym lub twardo pracować aż zgaśnie ale nie podniesie drastycznie obrotów. Szukaj gdzie indziej.

A czemu tak mrugają kontrolki w tym kapciu? Sprawdź ładowanie multimetrem. Ewentualnie zdejmij pasek alternatora i zobacz czy się nic nie zmienia. No chyba że pompa wody z niego napędzana jest.

Ostatnia edycja:

elektryk1234

SuperMechanior
Punktów
56
Masy masz w porządku? To EDC16C9? B2 B4 B6 wlaczony zapłon 0volt.

Sprawdz czujniki sprzęgła: b79 zielono czarno bialy, włączony 0v zwolniony 14 volt. Czujnik hamulca b80 czarno brazowy czarno bialy włączony 0vlot zwolniony 14 i b17 brazowo zielono czarno bialy zwolbiony 0 volt wcisniety 14 volt. Masz ty wogole jakieś schematy do tej roboty i parametry zeby oscyloskop wpiąć? Na zaworze regulacyjnym na jalowym na zielono czarno brazowo zielonym kablu powinien byc prostokąt o stałej amplitudzie.

Załączniki

• 20200424_072101-1.jpg
    20200424_072101-1.jpg
    1,2 MB · Wyświetleń: 10
Ostatnia edycja:

szulczyk

Początkujący
Punktów
0
Sprawdz czujniki sprzęgła: b79 zielono czarno bialy, włączony 0v zwolniony 14 volt. Czujnik hamulca b80 czarno brazowy czarno bialy włączony 0vlot zwolniony 14 i b17 brazowo zielono czarno bialy zwolbiony 0 volt wcisniety 14 volt. Masz ty wogole jakieś schematy do tej roboty i parametry zeby oscyloskop wpiąć? Na zaworze regulacyjnym na jalowym na zielono czarno brazowo zielonym kablu powinien byc prostokąt o stałej amplitudzie.

Nie mam żadnych schematów i parametrów . A jaka wersja sterownika to musze sprawdzić.Nie mam tutaj tez elektryka w okolicy zeby to ogarnął wiec musze sam działać, najblizszy jest z 30 km ale ja nim nie dojade do niego w tym problem bo tak juz dawno bym go komus zawióżł , mechanicy rozkładają ręce kazdy mówi co innego.

Ostatnia edycja:

vwvzzz

SuperMechanior
Punktów
23
Miasto
Betonów
To nie będzie wina pedału przyspieszenia, zafira B 1,9 jak traciła kontakt z gazem to wchodziła z automatu na 1200-1300 obr. i tak stała jak osioł. Jak właściciel skompletował już ze 4 pedały gazu to któryś elektronik się zlitował i wywlókł skrzynkę bezpiecznikową ta pod maską do góry, tam była jakaś wtyka 4 czy 6 pin między innymi od pedału przyspieszenia- zielona od śniedzi.

Do góry Bottom