• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Astra h 1.9cdti problem.

apollo13

Początkujący
Punktów
0
Witam.
Jestem początkującym mechanikiem i mamy z kolegą wielki problem. Jego Astra wchodzi w tryb awaryjny. Odpala bardzo dobrze, pracuje równo, ale jak się zacznie jechać przechodzi w tryb awaryjny. Tzn zapala się taki kluczyk na żółto i robi się słaba.
Komputer pokazuje nieprawidłowe ciśnienie paliwa. Po zgaszeniu i odpaleniu znowu jest dobrze jakiś czas.
Podmienialismy wtryski i ten zaworek na pompę od innego sprawnego samochodu ale, nic się nie zmienia. Patrzelismy na rozrząd ale jest Chyba ok.
Dzonilem do znajomych i nikt nie wie co może być.
Dlatego piszę tutaj, w takim wielkim gronie specjalistów napewno znajdę kogoś co będzie wiedzial jaka jest przyczyna.
Jak coś, to mamy takie drugie auto i jeśli będzie trzeba to są części na podmianke.
Dziękuję za wszelkie porady.
Pozdrawiam. Janusz.

DK1993

Bywalec
Punktów
8
Jakaś głębsza diagnostyka by tutaj sporo wniosła...Zostało wam jeszcze sporo rzeczy do podmiany. Następna cześć do podmiany jeżeli chcecie naprawiać w ten sposób to filtr paliwa...

apollo13

Początkujący
Punktów
0
Przepraszam, pomyliłem sie. Pokazuje, że ciśnienie jest za wysokie i wtedy pojawia się żółty kluczyk.

apollo13

Początkujący
Punktów
0
Podmieniłem jeden i drugi. Jak podmieniłem ten na listwie, to była minimalna poprawa. Ale i tak po jakimś czasie pojawiała się kontrolka i auto traci moc.
Bardzo dziękuję za zainteresowanie. Pozdrawiam panów serdecznie.

Nr błędu nie pamiętam, ale chyba 0088 tak mi się wydaje. Nie mam komputera, a znajomy wyjechał teraz i nie mam czym podłączyć ponownie.

apollo13

Początkujący
Punktów
0
dziękuję koledze rch11, dzięki niemu udało się usunąć usterkę. zabrudzone było sitko na powrocie paliwa w koszu pompki w zbiorniku. dziękuję jeszcze raz.

Do góry Bottom