Dyskusja na poziomie zero..

rozumiem, że olej nowy bo wymieniłeś. razem z filtrem oleju?No i ciśnienie na zimnym jest ok prawie 4.5bara ale na nagrzanym znowu trochę nie ok ,jest tylko około 1.6 bara, jak może być przyczyna ?
1.6 bara na jałowych?No i ciśnienie na zimnym jest ok prawie 4.5bara ale na nagrzanym znowu trochę nie ok ,jest tylko około 1.6 bara, jak może być przyczyna ?
Hej Jestem nowy na forum nie wiem jak zadać osobny temat ale widzę problem w dziedzinie VW więc zadam pytanie tutaj.Witam ! W tej chwili na zimnym silniku mam ciśnienie równo 3 bary a na nagrzanym 1 bar. Kiedyś miałem na zimnym silniku około 4.5 bara a na nagrzanym około 2.2bara. Olej mam zalany Castrol Magnatec 10w40 i już nie wymieniany jest 5 lat, przymierzam się w piątek zmienić olej na Liqui Moly 10w40 ale nie wiem czy sama wymiana oleju poprawi jego ciśnienie. Dodam jeszcze że w aucie mam zrobiony wtrysk elektroniczny zamiast oryginalnego kjetronica.
Tak na wolnych obrotach na nagrzanym silniku.1.6 bara na jałowych?
Tak filtr też wymieniony na nowyrozumiem, że olej nowy bo wymieniłeś. razem z filtrem oleju?
2.2 bara na jałowym to jest w D2066 w MAN-ie, a tu masz benzyniaka w osobówce.Kiedyś gadałem z jednym mechanikiem i mówił że powinno być na nagrzanym 2.2 bara
Rozumiem że na jałowym.że jak włączę światła to spada o 0.2bara