• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Audi a2 1.4i

Mesiek

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
469
Miasto
PLE
Pacjent jak w temacie brak reakcji na pedał gazu. Widziałem w necie że to częsta przypadłość tych złomów lecz rozwiązań nikt nie podaje. Zmierzył się już ktoś w tej nierównej walce?

Corel

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
113
Miasto
Świdnica
Błędy jakieś masz ? Napięcie na pedale gazu sprawdzałeś ?

Mesiek

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
469
Miasto
PLE
Błędy jakieś masz ? Napięcie na pedale gazu sprawdzałeś ?
Auto m te problemy od dawna. Z zeznań klienta przejeździł po fachmanach. Kasowali błędy psikali kontaktem i zawsze z tydzień pojeździł. To temat powracający.

Corel

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
113
Miasto
Świdnica
W porządku, ale na chwilę obecną auto posiada jakieś błędy ? Czy nie posiadasz jeszcze tego auta? Dzieje się od dawna, a przystąpiłeś do jakiś pomiarów już ?

Mesiek

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
469
Miasto
PLE
Auto dostałem dziś wieczorem. O problemach wiem z opowiadań klienta już nie co wcześniej więc przepatrywałem temat po necie. W momencie występowania anomalii zaświeca się check, esp, abs. Dwa ostatnie odsyłają do problemów ecu. Na szybko w ecu jest usterka egr, map sensor, temp. pow. wlotowego, przepustnica/pedał gazu, czujnik poł. wałka. i te wszystkie usterki wracają w momencie występowania anomalii
Automatyczne połączenie postów:

Żadnych dodatkowych badań nie przeprowadziłem ze względu na fajrant. Dodam że na necie występują identycznie opisywane problemy czyli to coś typowego dla tego modelu

Ostatnia edycja:

MTM

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
874
Miasto
z charakterem
Zajrzyj do przepustnicy. W vagu to częsta przypadłość.

Do góry Bottom