• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Audi A3 2.0tdi nie pali- wszystko sprawdzone!

Avia116

Początkujący
Punktów
0
Witam Was serdecznie!
Posiadam Audi a3 2.0 diesel 140 km, rok 2004. Włożyłam w to auto już ponad 7 tysięcy a ono wciąż nie pali! Pomocy!

Do rzeczy: w marcu samochód przestał odpalać. Pięknie kręci ale nic się więcej nie dzieje. Oddałam do serwisu. Zrobiono mi glowice(ponoć była pęknięta), wtryski sprawdzono i regenerowano 1, płyny i filtry, świece i kilka innych drobnostek które mam na fakturze ale z racji zaledwie 1levelu „mechanikowania”, zastosowania nie znam. Mogę wrzucić foto jeśli ktoś będzie miał pomysł jak mi pomoc.
Autko wrocilo do mnie. Na drugi dzień nie pali. Zwrot do owych mechanikow, niby się zapowietrzył. Ok. Mijają 2tyg i znów nie pali. Zasięgnęłam porady znajomego i była mowa o pompie paliwa(co zostało potem wykluczone) czujniku położenia wału lub wiązce wtrysków. Finalnie auto znów wróciło na reklamacje. Po 3tyg sprawdzono ponoć cały układ paliwowy; pompa ok, jeden przewód był złamany- wymieniono. Sprawdzali tez auto podpinając je do beczki z paliwem i ponoć pięknie paliło. Odbieramy auto, każdego dnia coraz dłużej kręci, na 3ci dzień nie pali.

Tzn pięknie kręci (i pewnie kręciłby do wyładowania aku) ale nic poza tym. Na plaku pali. Na kompie 0 błędów...

I tak kur.... mamy lipiec!! Pomóżcie proszę. Nie mam siły już im zwracać tego auta i czekać kolejnego miesiąca a diagnostyka w nowym serwisie tez będzie trwała.. potrzebujemy już tego auta na maxa!
Ktoś coś? Cokolwiek? Może do D... zrobili wtrysk? Czy to może być coś zupełnie innego?

Radmor

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
434
Ktoś coś? Cokolwiek? Może do D... zrobili wtrysk? Czy to może być coś zupełnie innego?
....Kolega Komar zadał pytanie ....więc od tego trzeba zacząć ! Postaraj się o to ...będzie łatwiej podejmować jakąkolwiek dyskusję o rozwiązaniu problemu ...bo na tym etapie to można pogdybać !

NorbertK

SuperMechanior
Punktów
215
Takie akcje uświadamiają mnie że jak nie znam się kompletnie na autach to oddaje je tylko i wyłącznie do aso. Daja Ci gwarancję na naprawe i możesz nawet dostać auto zastępcze gdy Twoje popsuje sie w trasie.

Mikidz

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
474
Takie akcje uświadamiają mnie że jak nie znam się kompletnie na autach to oddaje je tylko i wyłącznie do aso. Daja Ci gwarancję na naprawe i możesz nawet dostać auto zastępcze gdy Twoje popsuje sie w trasie.

I zamiast faktury na 7 tysięcy dostajesz na 15, a auto dalej nie chodzi. Myślisz, że w ASO pracują same tuzy mechaniki i elektroniki?

NorbertK

SuperMechanior
Punktów
215
I zamiast faktury na 7 tysięcy dostajesz na 15, a auto dalej nie chodzi. Myślisz, że w ASO pracują same tuzy mechaniki i elektroniki?
Co Ty opowiadasz. Serwisuje 8 letnie auto w aso jakos nie czuje abym placil duzo wiecej niz w niezależnym serwisie. Za to obsługa klienta w aso stoi na wiele wyższym poziomie. Wątpię aby ktos kto prowadzi niezalezny serwis lub jednoosobową działalność dbał o klienta tak jak jak aso.

Avia116

Początkujący
Punktów
0
....Kolega Komar zadał pytanie ....więc od tego trzeba zacząć ! Postaraj się o to ...będzie łatwiej podejmować jakąkolwiek dyskusję o rozwiązaniu problemu ...bo na tym etapie to można pogdybać !
W tej chwili komputer już nie pokazuje żadnych błędów, na pierwszej diagnostyce wyszły podobno tylko świece i 1lejacy wtrysk

Ciekawe jak wyglądają gniazda pompek...

rozrusznik? tak se gdybam ale to bardzo prawdopodobne.

Dzięki, każdy pomysł się przyda. Jutro umówiłam się do innego warsztatu których domena są układy paliwowe. Może coś znajda.

Ostatnia edycja:

Szczepan119

SuperMechanior
Punktów
52
Ciężko sobie dokładnie przypomnieć ale Miałem podobny problem tylko to był 2.0 jeep compass ale silnik vw i wtedy pamietam uszkodzona była pompa paliwa , niby ciśnienie dawała odpowiednie i wyglądała w porządku ale autko jeździło właśnie kilka dni a później plak bo zapowietrzony układ a potem znowu chodziło kilka dni i znowu nie odpala .

Avia116

Początkujący
Punktów
0
Drodzy koledzy..odswiezam temat bo dalej bujamy się z autkiem. Jest super.
Podobno cala "droga" paliwa została sprawdzona, pozostają wtryski i głowica. Od jednego z mechaników otrzymałam filmik poniżej. Proszę, czy ktoś z Was mógłby na niego zerknąć i powiedzieć mi czy to jest normalne? Wtryski już zostały wymienione, jednak problem nie ustąpił. A nas te bąbelki mocno zastanawiają.
Będę bardzo wdzięczna za jakiekolwiek info!
Link do filmiku:
https://megawrzuta.pl/download/15d56e44ff99f4dd7c478f395726814c

Do góry Bottom