• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Audi a3 8l 1.8t AUM problem z turbo

kickic9

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Rzeszów
Witam. Kupiłem miesiąc temu audi a3 8l z 2002r. Pod maska siedzi 1.8t AUM 150 km ale kupilem to auto troszkę pomodzone bo było czuć ze zbiera się dużo lepiej niż seryjne 150 koni, to ma na pewno cos około 200. Jakos 2 tyg temu zauważyłem że turbo przestaje ciągnąć, zaczyna sie krecic jakos od 2,5 i idzie fajnie tak do 3 tys a pozniej przestaje, czasami ponowne odpalenie auta pomagało i autko szło pięknie do konca. Od jakiś 3 dni zauważyłem że autko ogólnie jakby straciło na mocy, turbo ciągnie słabiej od 2,5 do tych 3tys obrotow a pozniej to juz wgl umiera, wczesniej jak tak sie dzialo to od tych 2,5 do 3 tys wciskało w fotel a teraz nawet tego nie ma. Turbo nowe, i o turbo dbam, zawsze daje się silnikowi rozgrzać i zawsze czekam tą minutkę-dwie przed zgaszeniem auta. Ktoś wie co to może być? :)

Vagers

SuperMechanior
Punktów
370
Powiedzcie ludzie co zapycha w tych autach kata? Ja mysle że ludzie powinni sobie montowac odmy zewnetrzne i bylo by na wieki

krispar

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
140
Miasto
Warszawa
www.czerwinska12.pl
Szukam odpowiedzi na pytanie, dlatego zapytałem co może się dziać w katalizatorze że była by to jego wina?

To se napisz do kolegów z Forum Audi, a nie tutaj. Tam są najmądrzejsi na świecie i pier.......lą jacy to mechanicy partacze.
Po kuta tu piszesz, do wróżki.
Mnie też coś stuka w silniku dasz mi odpowiedź co?

toomii76

toomi
Punktów
6886
Miasto
turek
www.takniewiele.pl
Tam są najmądrzejsi na świecie i pier.......lą jacy to mechanicy partacze.

kickic9

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Rzeszów
To se napisz do kolegów z Forum Audi, a nie tutaj. Tam są najmądrzejsi na świecie i pier.......lą jacy to mechanicy partacze.
Po kuta tu piszesz, do wróżki.
Mnie też coś stuka w silniku dasz mi odpowiedź co?
Ty to taki typowy Januszek? Widzę że normalnie odpowiedzieć nie potrafisz. Niestety tacy się jeszcze rodzą. Pozdrawiam pana cieplutko i dziękuję za najlepszą życiową rade <3

pawel2406

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1458
Miasto
łódź
No tak myślenie dobra rzecz, to najlepiej zaczynać od jednej z najdroższych rzeczy, najlepiej niech turbo kupi nowe ;-)
Miałem styczność z 3 różnymi silnikami 1,8T i w żadnym nie było kłopotów z katem na tyle by auto się tak zachowywało, owszem jak nowe nie były ale na pewno nie zamulały a miały spore przebieg, natomiast wiele bolączek typowych..i potem auto nie jechało np. przepływka, N75, dolot nieszczelny, grucha przycinająca się, pompa paliwa itd..
Z resztą wystarczyło by na chwilę odpiąć N75-gruszka i sporo by się wyjaśniło...
wiesz to Ty wiemy to my .Nie wiemy czy ktoś tego juz nie sprawdził -;)
Tomek Ci napisał ze do sprawdzenia a nie wymiany :(

krispar

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
140
Miasto
Warszawa
www.czerwinska12.pl
Ty to taki typowy Januszek? Widzę że normalnie odpowiedzieć nie potrafisz. Niestety tacy się jeszcze rodzą. Pozdrawiam pana cieplutko i dziękuję za najlepszą życiową rade <3

Wróżbita Januszek, a nie umiem normalnie odpowiedzieć bo głupie pytanie, głupia odpowiedź.
Przyczyn może być bez liku, a ty oczekujesz konkretnej odpowiedzi.

dimitriew

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
615
Miasto
Radom
To forum schodzi na głębokie dno...
Za dużo tu ułomnych internautów, żyjących w przeświadczeniu, że na podstawie objawów otrzyma trafną diagnozę... dramat

krispar

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
140
Miasto
Warszawa
www.czerwinska12.pl
Amerykę odkrył. Ja to wiedziałem odkąd tu się zapisałem. Albo tępak nie wiedzący jak wygląda silnik , mądrala co nie umie logicznie pomyśleć lub wróżbita Maciej, sorry Janusz.

Do góry Bottom