• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Audi A4 b5 1.9 tdi ciężko pali, stuka

Rysiek102

SuperMechanior
Punktów
1
Miasto
Kraków
Witam.
Mam problemy z Audi A4 1.9 116km, a mianowicie błąd czujnika położenia wałka rozrządu.
Non stop jest problem z komunikacją z tym czujnikiem.
Czujnik nowy już nawet trzeci, rozrząd nowy ustawiony, ale mam problem z tym, że na jednym z przewodów od wtyczki czujnika jest za słabe napięcie. Z tego co udało mi się odszukać powinno być tam 11v u mnie jest 3v czasami 1v (na zdjęciu pierwszy od prawej) Sprawdzałem na innym aucie VW Golf 1.9 i tam na wtyczce zasilanie było prawidłowe. Podmieniłem komputery silnika bo tam idzie cała wiązka, ale napięcie nadal bez zmian.
Auto czy zimne czy ciepłe ciężko pali.

Drugi problem to dziwne stukanie dochodzące gdzieś z okolic chyba rozrusznika, ale dźwięk pojawia się tylko na ciepłym silniku. Na zimnym silnik pracuje cichutko.
Diagnoza padła na głowice, zrobili cała głowice itd. Lecz jak widać na filmie dźwięk jest nadal.
Auto stoi już drugi miesiąc każdy rozkłada ręce odnośnie tych dwóch usterek..
Dziękuję i pozdrawiam.

Załączniki

• IMG_20170921_182924.jpg
    IMG_20170921_182924.jpg
    2,2 MB · Wyświetleń: 14

adam89

SuperMechanior
Punktów
44
Miasto
Kraków
1 usterka. Wiązkę sprawdzałeś ? , Puścić nową bezpośrednio od ecu.
2. Filmiku nie widziałem bo mi się nie chce odtworzyć , Ale jak z okolic rozrusznika to raczej cos od sprzegła ew. skrzyni. może dwumas o ile jest.

Do góry Bottom