• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Audi a4 b6 - Wkręcona linka nie działają obydwie szyby.

drdala

Bywalec
Punktów
0
Witam
Wkręciła i postrzępiła mi się linka i wkręciła się w mechanizm podnoszenia szyby u kierowcy.
Rozebrałem szyby wymieniłem cały mechanizm i niestety teraz nie działa wcale ani opuszczanie szyby u kierowcy ani u pasażera. O co chodzi? Dlaczego mogło się tak stać? Podłączenie VAGa może coś pomóc? Proszę o pilną pomoc bo zimno na dworze a ja mam opuszczoną szybę u pasażera i nie mogę jej podnieść. Co mogło się stać? I jak spróbować to naprawić?

Misiakowski

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
227
Miasto
Gdansk
ja kiedyś wymieniałem ten mechanizm w seat ibiza 2005rok. I dostałem cały mechanizm wraz z płyta i instalacja i troszeczkę się roznila bo silniczki miały podobna kostkę ktora miała mniej pinow i tez po montazu brak oświetlenia i zamontowałem oryginalne silniczki i wszystko zagralo.

drdala

Bywalec
Punktów
0
Co mogło się stać, co mogłem zrobić przy rozbieraniu tych drzwi, że wyskoczyły takie błędy i nie działa również otwieranie/zamykanie szyby pasażera... nic przecież tam nie dotykałem.

Misiakowski

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
227
Miasto
Gdansk
sprawdź jeszcze raz policzenia? Co tam wymieniałeś cały mechnizm wra z instalacjia czy kable stare?

brzozaayz

SuperMechanior
Punktów
161
Ale jak popsułeś lewe to prawe też nie będą działać mistrzu. Jak czegoś nie umie to się tego nie dotykam a jak się gówno porusza to chyba wiesz co się dzieje.:D:D:D:D:D

Wulgarym -zmiana tekstu- Marlena

Do góry Bottom