• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Audi A4 B6 nie działa klimatyzacja, POMOCY

Maesc

SuperMechanior
Punktów
2

Normalnie na wyłączonym silniku podaj plus na cewkę osobno i zobacz czy sprzęgło cyka.
sprawdziłem i cyka to sprzęgło
W a4 b6 nie ma by sprzęgło cykało .

Gcienki

SuperMechanior
Punktów
7
Miasto
Polska
Jest sprzeglo sztywne zrywalne. w B5 jest elektromagnes włączasz śnieżynkę i sprzęgło załącza sie ale jak zapodasz prąd w b6 to coś tam cyka jakiś elektrozawor pewnie bo napewno nie sprzęgło same.

rch11

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
679
Miasto
NS
Panowie, czytajcie cały temat i nie powielajcie odpowiedzi.

Gcienki

SuperMechanior
Punktów
7
Miasto
Polska
Byłem u fachowca stanął kompresor. W poniedziałek wymiana i zobaczymy czy to tylko to.

Gcienki

SuperMechanior
Punktów
7
Miasto
Polska
Lipa kompresor wymieniony wentylatory stoją w miejscu. Klima działa ale podczas jazdy jak ja wiatr chłodzi

Gcienki

SuperMechanior
Punktów
7
Miasto
Polska
Dla wszystkich komu się przydarzy sterownik wentylatorów na pasie przednim padł. Zesrał się wcześniej to dobiło kompresor i jest przyczyna niedziałającej klimy. Dzięki za podpowiedzi.

Ostatnia edycja:

MichałFso

SuperMechanior
Punktów
10
Dołączę się. Klima nie działała, wentylatory stały. Okazało się, że sprzęgło zrywalne odpadło. Zamontowałem nowe ( oś na sprężarce kręciła się bez oporów) i klima z wentylatorami odżyła. Na początku chłodziła dobrze, teraz coraz gorzej. Błędów brak. Ciśnienie na zgaszonym aucie 5 bar. Na odpalonym dochodzi do 8-9bar. Powinno być więcej?

Bobodia. g

SuperMechanior
Punktów
131
8 9 przy jakiej temp otoczenia?

przy powyzej 20 stopni powinno byc wiecej

MichałFso

SuperMechanior
Punktów
10
8 9 przy jakiej temp otoczenia?

przy powyzej 20 stopni powinno byc wiecej
22 stopnie. Maksymalnie 8-9bar. Przy włączeniu skoczy do 11bar, ale zaraz spada. Dwie rurki powinny być pokryte szronem? (te które idą do parownika). Przy włączonej klimie słychać jakby stamtąd jakby "syk", po wyłączeniu cisza.

beny282

SuperMechanior
Punktów
32
Miasto
Ruda Śląska
22 stopnie. Maksymalnie 8-9bar. Przy włączeniu skoczy do 11bar, ale zaraz spada. Dwie rurki powinny być pokryte szronem? (te które idą do parownika). Przy włączonej klimie słychać jakby stamtąd jakby "syk", po wyłączeniu cisza.
Jak syczy na załączonej klimie to prawdopodobnie Masz mało czynnika.Zacznij od sprawdzenia ilości czynnika.

Do góry Bottom