• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

[Audi A4 B7 2.0 TDI 170 KM] z rana po odpaleniu nierówna praca silnika przez 15 sek

Cienias22

Początkujący
Punktów
0
Witam, mam taki problem z autkiem, że rano po dłuższym postoju samochód odpali od strzała lecz jest nierówna praca silnika, na dwóch cylindrach w grupie 18 VCDS pojawia się wartość 2 czyli zawór zamknięty a po upływie 15 sek pojawiają się 0 tak jak powinno być i wtedy silnik pracuje elegancko. Dzieje się tak tylko rano, potem do wieczora za każdym razem pali bardzo ładnie .

Stało się tak po założeniu używanych pompo wtrysków ( nowe uszczelniacze i śruby). Możliwe jest, że cos przy montażu poszło nie tak? Ścięło uszczelniacz albo cos? Auto na tych pompkach jeździ jak szalone, korekty po tych 15 sekundach max 0.1 na każdym cylindrze. Wymieniane zostały ze względu, że wcześniej były inne regenerowane ale auto nie chciało na nich jechać i szarpało.

Cienias22

Początkujący
Punktów
0
Tak by było najlepiej :D Chciałem tylko zapytać mądrzejszych może ktoś miał podobnie i wie co to może być. Do mechanika dopiero w piątek mam jechać a do tego czasu moją głowę zalewa tysiąc myśli co to może być :p
Mam tylko nadzieje, że to nie pompki bo na tych naprawdę super auto jeździ

Do góry Bottom