• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Audi a6 2001r 3.0 asn brak mocy dziwne stuki

Punktów
0
Witam serdecznie mam problem z Audi brakuje mocy mu i są stuki w okolicy kolektora dolotowego jest też szarpanie i nie równa praca czasami falowanie
Błędy wypadanie zapłonu cyl 6 i 3
Świece nowe cewki ok założyłem nowe na testy kompresja wszędzie równa max 10barow
Co znalazłem klapy w kolektorze dolotowy w słabym stanie (załatwiłem w idealnym stanie)
i delikatnie rozrząd przestawiony na obu głowicach i tu mam pytanie bo koła zmiennych faz rozrządu maja luzy prawo lewo czy to jest normalne???

slawek1

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
429
Miasto
Świdnica
Ten silnik to tragedia.zacznij od katalizatorów i znajdź w sobie pokłady cierpliwości.

Punktów
0
Cierpliwości jeszcze mam ale co do katalizatorow to raczej sonda powinna zareagować chyba co nie

slawek1

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
429
Miasto
Świdnica
Nie myśl. Sprzedaj po kolei. Wszystko. Najgłupsze rzeczy. Ten silnik to zło.

Punktów
0
Odnawiam temat główne dziwne dzięki opanowane są z mocą myślę że też bo po ustawieniu rozrządu kompresja poszła w górę narazie błędów nie mam
Ale pytanie mam jeszcze na dzimnym strasznie słychać jak dzwonią klapy w kolektorze i koło 2tys obrotów też słychać ale mniej jak odłączę podcisnienia jest spokój to jest normalne że one tak hałasują???

Do góry Bottom