• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Audi A6 C6 2.4 benzyna 2005r

jaro.pl

Gaduła
Punktów
0
Witam mam pytanie na temat wymiany uszczelki pod osłonom która trzyma wałki rozrządu. Czy wymiana takiego uszczelniacza jest skomplikowana i czy da rade wymienić ją w zwykłym garażu bez żadnych blokad. Audi A6 C6 2005rok 2.4 benzyna. d2dfa8414397afa7579e0f7bc34d.jpg

Jarzi

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
2066
Miasto
Kaczory
No mechanik średnio wie co mówi. Przyznaje, że na początku dałem ciała jak młody, ale po skumaniu ze chodzi o c6 a nie o c5 (arghhhh) wiem, ze bez wyciągnięcia silnika i blokad rozrządu nic nie zrobisz. Odradzam też pomysły mechanika chcącego robić to bez demontażu rozrządu.

komar200

GWD
Punktów
1198
Miasto
grudziadz
T
kolega powinien być trochę wyrozumiały pytam się tylko bo sam tego nie zrobię wiem jakie mogą być konsekwencje nieudanej naprawy, pytałem się mechanika i powiedział że da sie to zrobić bez ingerencji w rozrząd powiedział że można odkręcić "panewnice" po odkręceniu uniosą się lekko wałki i to tyle wydaje mi sie to dziwne i dlatego pytam sie bardziej doświadczonych mechaników
Nie potrzebna ci ta wiedza auto zostaw mechanikowi.

slawek1

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
429
Miasto
Świdnica
No mechanik średnio wie co mówi. Przyznaje, że na początku dałem ciała jak młody, ale po skumaniu ze chodzi o c6 a nie o c5 (arghhhh) wiem, ze bez wyciągnięcia silnika i blokad rozrządu nic nie zrobisz. Odradzam też pomysły mechanika chcącego robić to bez demontażu rozrządu.
Dalej nie kumasz. Silnika sie nie wyciąga. Piekna robota na aucie. Tyle ze trzeba wiedziec co sie robi o trzeba mieć czym.

Jarzi

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
2066
Miasto
Kaczory
Możliwe, nie robiłem tego dziadostwa. Robiłem vr6, 2.8v6 3.0v6. Jednakże aby ściągnąć rozrząd to trzeba skrzynie zdjąć?

Do góry Bottom