• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

AudiQ5 czasami nie odpala

Piotr18021973

SuperMechanior
Punktów
21
Miasto
Olsztyn
Audi Q5 czasami nie odpala silnik 2.0 tdi w manualu 2010 rok wciskam kluczyki slychac cos tam ruszy rozrusznik i nic i tak parę razy dopiero zaskoczy posiada star stop i on tez niezawsze działa. W czym moze byc problem ?

heniek1000

SuperMechanior
Porady
4
Punktów
568
We wszystkim.

Zaczyna się od akumulatora, klem i prądu....najszybszych najprostszych i najtańszych rzeczy.

Najlepiej, jak go złapie taka bolączka, to zaatakować wtedy z dwóch akumulatorów. Pośrednio/bezpośrednio i myśleć dalej.

Można jeszcze metalowym prętem w międzyczasie uderzyć w rozrusznik. Są różne szkoły....

Piotr18021973

SuperMechanior
Punktów
21
Miasto
Olsztyn
We wszystkim.

Zaczyna się od akumulatora, klem i prądu....najszybszych najprostszych i najtańszych rzeczy.

Najlepiej, jak go złapie taka bolączka, to zaatakować wtedy z dwóch akumulatorów. Pośrednio/bezpośrednio i myśleć dalej.

Można jeszcze metalowym prętem w międzyczasie uderzyć w rozrusznik. Są różne szkoły....
Rozrusznik wstawiłem nowy bo wymienialem sprzęgło przed tym byl ten sam objawy pomyślałem ze sprzegielko i profilaktycznie wymieniłem bo tam pozniej problemy z wymiana ,co do odpalenia rozrusznik bardzo dobrze kręci bo czasami przy takiej akcji trzymam kluczyki dociśnięty wtedy kręci normalnie lecz bie odpala
Podejrzewam start stop .Da sie autelem go na stałe usunąć?

Pangia

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
302
Miasto
Rakszawa
Może wyrzucić jakiś komunikat o problemie z ładowaniem albo akumulatorem, ale po prostu nie będzie "inteligentnego" ładowania, tylko stałe 14V z groszem.

heniek1000

SuperMechanior
Porady
4
Punktów
568
w manualu 2010 rok
Jakie. To jeszcze nie jest statek kosmiczny.
Po prostu SS nie będzie aktywny.
A ile amper?
"Inteligentne", to masz cały czas.

No, ale po co odłączyć wtyczkę za darmo, jak "tuner" wyłączy ją za pincet. I tak doją tych ludzi....że się samochód zapali, a że akumulator na śmietnik, to obligatoryjnie po takiej operacji. Interes musi się kręcić.

Drugi2

SuperMechanior
Porady
5
Punktów
1545
nie będzie "inteligentnego" ładowania, tylko stałe 14V z groszem.
bez urazy, ale czy ty masz jakiekolwiek pojęcie o "prundzie"?
już pisałem, że czasami się przy tobie gubię i nie wiem czy żartujesz czy na poważnie. masz za bardzo skomplikowaną strukturą psychiczną dla mnie :)

"Inteligentne", to masz cały czas.
wiesz co to jest inteligentne ładowanie? (pomijam idiotyczną nazwę, ale tak się już przyjęło)

heniek1000

SuperMechanior
Porady
4
Punktów
568
Przecież wziąłem inteligentne w cudzysłów...no to o co kaman?

Czego Drugi nie rozumiesz...przecież ampery masz zmienne przy ładowaniu itd. itd. to prawie tak jakby inteligentnie ładował...:D

Zresztą chu. to się różni...tak naprawdę. Odepnij wtyczkę i wielkiego wow nie będzie. Aku też po roku nie padnie.
Oczywiście nie piszemy tu o statkach kosmicznych z 2020 roku.

Bez odbioru, bo już mi się znudziło, tracić czas i za darmo edukować.

Jak ja Drugi zapalałem żarówki cytryną, to jeszcze nie myślałeś o "mechanice" ;)

Piotr18021973

SuperMechanior
Punktów
21
Miasto
Olsztyn
Odpieta wtyczka ,przez chwilę wydawało sie ze bedzie ok a za którymś razem na desce wyświetlił mi sie start stop przekreślony i po tym juz nie odpalił, dopiero po wyjęciu kluczyka i powtórnym włożeniu odpalił normalnie

Panowie ktoś pomoże podpowie w czym problem ?

Do góry Bottom