• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Auto faluje,gaśnie itp

alseq

Gaduła
Punktów
0
Witam mam Seata Cordobe 1.6 alm z 2001r
Problem w tym, że auto po odpaleniu ma z 2tyś obrotów a jak lekko musnę pedał gazu to się uspokaja.
Idąc dalej. Jak auto przełączy się na gaz i pojeżdze z 30-40km to zaczyna falować i chce zgasnąć.
Do tego dosyć mocno kopci na biało jak się nagrzeje.
Sonda sprawdzona (niby za bogata mieszanka, sonda sama w sobie nowa),nowa przepustnica z adaptacją,nowe kable,świece,kopułka,palec,aparat zapł. + ustaw zapłonu, czujnik temp,czujnik podciśnienia ok, nowy termostat, nowy filtr powietrza, nowy olej, nowy rozrząd ustawiony ok, z gazu nowy reduktor,wtryski,filtry,przewody.
Na diagnostyce parametry jak temperatura,obroty, ok błędów brak

Już nie mam sił do niego...

Vagers

SuperMechanior
Punktów
370
Odepnij instalacje lpg i zrob mu reset sterownika vcds do ustawien fabrycznych. Adaptuj jeszcze przepustnice. Ale sygnaly na wtryski maja byc bezposrednio z ECU. Wogole zdejm z steru od gazu wtyke i zobacz co sie dzieje. Jak bedzie swirowal to szukaj na silniku . A jak nie to gaz pod skaner ikalibracja na nowo. Czy po wymianie reduktora ktos ci ustawil cisnienie na kompie? Czy czujnik cisnienia gazu sprawny?

alseq

Gaduła
Punktów
0
tak ustawiali mi ciśnienie i kazali przyjechać po 1000km sprawdzić czy nic się nie rozjechało. wszystko było ok.
Jak sprawdzić czujnik ciśnienia gazu?

Vagers

SuperMechanior
Punktów
370
Kompem czy wskazuje. Krecisz sruba na reduktorze i w kompie zmieniavsie ciśnienie. Odepnij gaz

Do góry Bottom