Jeszcze raz zaznaczam, że nie interesuje mnie typowa terenówka , ani golf, czy octavia z napędem 4WD bo ich prześwit jest taki sam jak innych aut, które mają problem podjechać pod wyższy krawężnik, samurai czy jimmi też odpadają, nie widzę sensu męczenia się takim autem 80 - 100 km dziennie po asfalcie, mam 2 letnie dziecko jak już pisałem, szukam 4 drzwiowego, aby z tyłu wsadzić fotelik i dziecko w miarę komfortowy sposób, a amortyzacja w trakcie jazdy polną drogą typową terenówką raczej dobrze na kręgosłup mojego dziecka nie wpłynie.
Czy ktoś zwrócił uwagę na to jakimi samochodami się interesuję ? Czy możecie odpowiedzieć które z nich byście wybrali i dlaczego ? Ewentualnie doradzili coś podobnego ? Czy fiat panda 4x4 ma stały napęd na obie osie i czy to sensowny wybór?
Zaznaczam jeszcze raz, że nie widzę sensu utrzymywania terenowego auta, jeśli w polną, czy leśną drogę, ewentualnie na wał wiślany wjeżdżam sporadycznie, procentowo moja jazda w 90 % to zwykłe asfaltowe polskie drogi, w 6% szutrówki, w 4% drogi leśne i polne.
Ktoś żucił hasło terenówka i tkie auto mi doradzacie, a ja takiego nie potrzebuję i nie mam na nie funduszu.