• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Auto na asfalt i na nieutwardzone podłoże do 15 tyś zł.

MotoFan

SuperMechanior
Punktów
23
Miasto
Rzeszów
naprawimyauto.com.pl
Terenówka co pali mniej niż 15 LPG?? Chyba nie ma.
Vitara może by się zmieściła.
Pajero II- diesel około 8-10 w trasach ON, Pb zapomnij.
Frontera ON podobnie, Pb podobnie spalanie.

A może subaru forester??

dejot43

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
2151
Miasto
Olsztyn
komfortem też nie grzeszy... :D jak ma być tanio to w trasę małe auto a w teren rower... dodatkowo będzie zdrowo ;)

czenczyl

Uczestnik
Punktów
1
Miasto
Płock
Jeszcze raz zaznaczam, że nie interesuje mnie typowa terenówka , ani golf, czy octavia z napędem 4WD bo ich prześwit jest taki sam jak innych aut, które mają problem podjechać pod wyższy krawężnik, samurai czy jimmi też odpadają, nie widzę sensu męczenia się takim autem 80 - 100 km dziennie po asfalcie, mam 2 letnie dziecko jak już pisałem, szukam 4 drzwiowego, aby z tyłu wsadzić fotelik i dziecko w miarę komfortowy sposób, a amortyzacja w trakcie jazdy polną drogą typową terenówką raczej dobrze na kręgosłup mojego dziecka nie wpłynie.
Czy ktoś zwrócił uwagę na to jakimi samochodami się interesuję ? Czy możecie odpowiedzieć które z nich byście wybrali i dlaczego ? Ewentualnie doradzili coś podobnego ? Czy fiat panda 4x4 ma stały napęd na obie osie i czy to sensowny wybór?
Zaznaczam jeszcze raz, że nie widzę sensu utrzymywania terenowego auta, jeśli w polną, czy leśną drogę, ewentualnie na wał wiślany wjeżdżam sporadycznie, procentowo moja jazda w 90 % to zwykłe asfaltowe polskie drogi, w 6% szutrówki, w 4% drogi leśne i polne.
Ktoś żucił hasło terenówka i tkie auto mi doradzacie, a ja takiego nie potrzebuję i nie mam na nie funduszu.

dejot43

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
2151
Miasto
Olsztyn
może Suzuki SX4 lub jego bliźniak Fiat. Taką pseudoterenówką kiedyś wjedziesz na mokrą trawę nad jeziorem i będzie wstyd ;)

czenczyl

Uczestnik
Punktów
1
Miasto
Płock
Na sensowne sx4 lub fiata sedici trzeba mieć grubszy portfel od mojego, mam max 15 tysięcy na uto zasilane ON, albo 12 tysięcy na zasilane benzyną + 2.500 - 3000 na lpg

Sang Yong ? Wiem, że daewoo jest tanie w naprawie, ale tam zawsze jest co robić i nie widzę tam modelu który spełniałby moje kryteria.

dejot43

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
2151
Miasto
Olsztyn
czasami warto trochę poczekać i dozbierać na coś sensownego ;) A SX4 z 1,9 JTDM 120 KM to naprawdę fajna opcja...

czenczyl

Uczestnik
Punktów
1
Miasto
Płock
Tak wiem, ale poza moim zasięgiem finansowym .....:(

NIkt nie ma żadnej wiedzy na temat Suzuki Ignis, czy Hondy HR-V ?

mechanik.k

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1752
Miasto
London
mechanic-diagnostics-pl-london.mycylex.co.uk

Bartek4x4

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
1880
Miasto
Koszęcin
Wpisz w google suv do 15 tys. wyskoczy link do wirtualnej polski tam jest 8 propozycji

czenczyl

Uczestnik
Punktów
1
Miasto
Płock
Wpisz w google suv do 15 tys. wyskoczy link do wirtualnej polski tam jest 8 propozycji

Tak i jest tam między innymi Honda H-RV, o którą pytam, czy jest sensownym autem, ale nikt mi nie odpowiedział, a poto są fora tematyczne, żeby na nich pozyskiwadź wiedzę, gdyby wszystkie umieszczone w necie artykuły były rzetelne, to fora by były zbędne.

eltechsam

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1337
Miasto
Wysoka
Jeśli znajdziesz egzemplarz z założonego rocznika w Twoim budżecie i w dobrym stanie to sensowne auto.

Bartek4x4

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
1880
Miasto
Koszęcin
Kolezanka ma rav4 fwd. glosna i ciasna w srodku i od czasu dzwonu przepustnica zyje wlasnym zyciem

Do góry Bottom