• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

AUTOCOM 2013R1

Status
Zamknięty.

patryk274

Nowy
Punktów
0
kotego a skad moge te patche wziac? bo moje cos nie dzialaja i jakies info

CZIROKEZ

Uczestnik
Punktów
1
Witam mam takie pytanie czy do instalacji autocoma muszę przechwycić lub zgrać obraz jeśli tak to w którym pliku znajdę obraz płyty? Który w końcu lepszy i stabilniejszy 2012,3 czy 2013,3 oraz czy pójdzie on z normalnego przewodu usb/obd2?
Pozdrawiam

Niemczol

Gaduła
Punktów
7
Witam, zrobiłem tak jak pisaliście ale gdy włączam program wyskakuje błąd "Unknow error during init". Instałowałem wersje CDP i CDP+ wszystko TRUCK i przy każdej było tak samo. Serial musiałem wymyślić sam bo się nie pokazywał, nie wiem czemu takie coś wyskakuje pomóżcie. Mam windows 7 64bit.

kalama1

Początkujący
Punktów
0
Cześć wszystkim
Powiedzcie mi czy aktualizacja samej głowicy przez program autocom może poczynić jakieś szkody? Zainstalowałem autocom 2013.1 , wszystko się łączy i po wykonaniu testu pisze, że muszę zaktualizować oprogramowanie sprzętowe. Jeżeli mam przeprowadzić aktualizację to czy połączyć się z internetem czy nie?
Pozdrawiam i proszę o odpowiedź :)

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
nie ale podlaczyc sie do 12 V , moze sie nie zaktualizować jak bedzie pamieć uszkodzona .

Auto-Port

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
361
Musisz sie podlaczyc pod auto, internet zablokowany i nie mozesz dopuscic podczas aktyalizacj aby pradu zabraklo

kalama1

Początkujący
Punktów
0
Laptop z godzinę wytrzyma, powinno wystarczyć... najwyżej będę z przedłużaczem biegał wokół domu ;)

Dziękuję za odpowiedź, pozdrawiam :)

koksiu621

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
273
Miasto
Kudowa-Zdrój
ja się zabieram do wgrania nowej wersji autocoma i jakoś mi nie wychodzi ;) jak mam chwile czasu i dobre chęci to ktoś przyjeżdża z jakąś robotą :)

rhx666

Początkujący
Punktów
1
Witam. Mi coś nie chce działać autocom 2013.1 na serialu 30250. Robię wszystko jak w instrukcji t/j :

Delete

WINDOWS 7 & 8:
C:\Programsx86\Autocom
C:\Programsx86\Delphi
C:\users\**USER**\AppData\Roaming\Delphi
C:\users\**USER**\AppData\Roaming\Autocom
C:\users\**USER**\AppData\Roaming\Microsoft\SystemCertificates\My
OTHER OS:
Look similar folders.
.
Edit with Notepad:
C:\WINDOWS\system32\drivers\etc\hosts
and delete:
127.0.0.1 activation.autocom.se
127.0.0.1 activation2.autocom.se
.
Run CCleaner and clean the registry
.
Restart your computer
.
Install new version 2013.R1

Po wykonaniu wszystkich kroków po odpaleniu programu dalej woła o aktywację. Oczywiście instaluje patcha i program na wyłączonym necie oraz z wyłączonym antywirusem. Ma ktoś jakiś pomysł?

rch11

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
679
Miasto
NS
Witam. Mi coś nie chce działać autocom 2013.1 na serialu 30250. Robię wszystko jak w instrukcji t/j :

Delete

WINDOWS 7 & 8:
C:\Programsx86\Autocom
C:\Programsx86\Delphi
C:\users\**USER**\AppData\Roaming\Delphi
C:\users\**USER**\AppData\Roaming\Autocom
C:\users\**USER**\AppData\Roaming\Microsoft\SystemCertificates\My
OTHER OS:
Look similar folders.
.
Edit with Notepad:
C:\WINDOWS\system32\drivers\etc\hosts
and delete:
127.0.0.1 activation.autocom.se
127.0.0.1 activation2.autocom.se
.
Run CCleaner and clean the registry
.
Restart your computer
.
Install new version 2013.R1

Po wykonaniu wszystkich kroków po odpaleniu programu dalej woła o aktywację. Oczywiście instaluje patcha i program na wyłączonym necie oraz z wyłączonym antywirusem. Ma ktoś jakiś pomysł?
Cześć.
Najważniejsze są certyfikaty żeby je usunąć po poprzednich wersjach, jaki masz patch ile waży?

SzamilBasajew123

Początkujący
Punktów
0
Witam
Ja mam AutoComa CDP+ 2013.1 . Zauwazylem ze w starszych autach nie "widzi" wszystkiego, np: fiat punto2 2002r. klimatyzacji nie widzi, to samo fiat stilo 2003r.; renault -brak klimy, wtryskow ....itd itp. Na jakims forum ktos stwierdzil ze ta wersja autocoma jest okrojona i lepsza jest 2012.3. Zaopatrzylem sie w ta wersje, instalacja i aktywacja poszla gladko, z tym ze VCi nie widzi, port znajduje, zanych wykrzyknikow w menadzerze urzadzen, wszystko wyglada ok.Jedynie ten komunikat w ustawieniach programu, ze urzadzenie nie znane. Dodam ze mam win7 64bit, i obie wrsje zainstalowane( oczywiscie w roznych folderach ). Ma moze ktos pomysl jak to uruchomic?

P

PogotowieSamochodoweUK

Autocom to badziew, za ta cene jest ok, ale to tylko do sprawdzania bledow I to nie we wszystkim. Robi prawie wszystkie auta, ale nie wszystko w nich robi I tu sie zaczyna problem bo w wiekszosci aut poprostu brak opcji.
W warsztacie nie za duzy z niego pozytek :(

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3343
Miasto
PZ
Autocom to badziew, za ta cene jest ok, ale to tylko do sprawdzania bledow I to nie we wszystkim. Robi prawie wszystkie auta, ale nie wszystko w nich robi I tu sie zaczyna problem bo w wiekszosci aut poprostu brak opcji.
W warsztacie nie za duzy z niego pozytek :(
kolega ma AC, miał 2 tygodnie temu VW Touarega na hamulce i wymiane akumulatora :D, wymienił aku i pojawił się błąd sterowania turbiny, którego nie szło wykasować Auto Comem ani żadnym innym testerem i wtedy na warsztat wjechał Arni ze swoim VAS-em, 20 minut roboty i błąd skasowany :)

P

PogotowieSamochodoweUK

Dokladnie....AC czesto nie moze skasowac bledow co wskazuje na blad staly a nie chwilowa awarie. Chcesz rozgrzebywac auto a wystarczy serwisowka.
Kupilem AC zeby zobaczyc co to warte I ze tak powiem jest dobry jako ''pierwszy kontakt''.

koziolek

SuperMechanior
Punktów
140
Miasto
Lubelskie,
AC jest tyle wart co chca za niego chinczycy czyli okolo $90 z wysylka i ani centa wiecej

koksiu621

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
273
Miasto
Kudowa-Zdrój
ja jestem z ac zadowolony :) jak na razie ;) nie oczekiwałem od niego nie wiadomo czego tym bardziej że 60% diagnozy to komputer a 40% to wiedza mechanika kiedyś zapewne kupie coś lepszego ale na razie brak funduszy

robert02500

SuperMechanior
Punktów
20
Miasto
Bydgoszcz
Polecam Texe , droga ale na moje rewelacja , wczoraj fabia 1.6 diesel pcr2.1 wy[alanie poszlo jak masło a inne testery typu ac cdif ni hu hu:)

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom