• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Będzie pan zadowolony

MTM

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
874
Miasto
z charakterem
Znając siebie z przeszłości wprowadził bym regulamin i "jebax, karać, nie żałować, w wolnych chwilach prześladować" :D

eltechsam

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1337
Miasto
Wysoka
Jego klienci to widzieli, wystarczy. Ja też oglądałem ten odcinek i od razu poznałem okolicę i warsztat. Miesiac czy dwa po emisji warsztat był do wynajęcia...
O o...
No chyba, że tyle za odcinek im zapłacili, że już im praca się nie opłaca... :D:)

Kloit777

SuperMechanior
Punktów
73
Miasto
WLKP.
O o...
No chyba, że tyle za odcinek im zapłacili, że już im praca się nie opłaca... :D:)

Mówta co Chceta ale wierzę,że taka emisja może powalić warsztat :( Tylko pytanie na ile ten warsztat miał RENOMĘ bo do dobrego warsztatu tak szybko nie "wjadą" :p

eltechsam

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1337
Miasto
Wysoka
Pamiętam odcinek z włożonym odwrotnie zaworem zwrotnym podciśnienia... To taki trochę cios poniżej pasa...
Zgoda. Ale tak niestety bywa. Na takie ciosy trzeba być codziennie przygotowanym, ile razy przyjeżdża ktoś pogrzebawszy uprzednio sam lub u konkurencji. Przekaźniki pozamieniane, bezpieczniki powyjmowane i włożone gdzie się dało...
Jedna zasada jednak obowiązuje. Odpowiednio wycenić potem naprawę... :D:)

Auto.Klinika

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
951
Wyznaje zasadę, że jak nie naprawie to nie biorę pieniędzy, a w tym programie pojawiają się niesamowite kwoty bez naprawy auta. Jak ktoś jest znany w okolicach to sądzę że większość ich usterek jest w stanie ogarnąć, oczywiście mówimy o wiedzy.

MTM

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
874
Miasto
z charakterem
Matka, ale ile Ci aut przewlekli gdzie bierzesz sie z marszu?

SYSTEM70

Uczestnik
Punktów
2
A mnie tez zastanawia jeszcze cos Tak jak cos przewala z jakimis wtryskami ktore niby wymienione a nie Czy potem ktos do nich przchodzi i pokazuje film i koleszko oddawaj kase bo ide do sadu za walek ktory zrobiles

selim

SuperMechanior
Punktów
297
Miasto
Sląsk
Na FB jest cały wątek o tym programie
Pokazane są namiary na warsztaty
Ludziska rozpoznaja i wpisują adresy.

old1977

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
502
Niestety ale program ten obnaza warsztaty samochodowe Ale bardzo czesto mozna to nazwac garaze amatorskie niz prawdziwe warsztaty gdzie pracuja ludzie z pasja . Mozna zobaczyc jedna zaleznosc ze czym bardziej warsztat profesjonalnie wyglada porzadek ubrania mechanikow sprzet tym lepiej sobie radzi z usterkami Albo ja nie widzialem albo tak jest ze malo ktory kladzie jakis pokrowiec na fotel zanim usiadze w swoich warsztatowych dresach do srodka To jest dla mnie nie do pomyslenia zeby siadac na fotel nawet do diagnostyki bez pokrowca na fotel
a mi się wydaje że lobby sieciówek i serwisów autoryzowanych(salonówek)zaczyna powoli swoją ekspansję na rynek i to jest pierwszy krok do wyeliminowania konkurencji w postaci małych niezależnych warsztatów,patologie zdarzają się wszędzie,i w stacjach autoryzowanych i w małych prowincjonalnych warsztacikach,dobry mechanior obroni się sam i ma swój notes w którym jest grono stałych chlebodawców(czyt.klientów),takie jest moje zdanie,nawet nie oglądnąłem jednego odcinka,ale słyszałem np o tej zamianie podciśnień w zaworze zjazd na warsztat i mowa że nagle coś się stało i nie jedzie no kuźwa przewody same przeskoczyły,ludzie.

A

Anonymous123

Jak do mnie przyprowadza klient auto z jakimś dziwnym przypadkiem to zawsze pytam kilka razy co bylo robione i kiedy bo czesto ktoś cos robił i namieszal. Dlatego uwazam ze robienie takich zagrywek jak odwrotnie założony zaworek czy przewod przerwany w miejscu gdzie nie powinno sie to zdarzyć to jest celowe niszczenie dobrego imienia mechanika. Odcinek z peknietym zbiorniczkiem od plynu w toyocie gdzie panowie wymienili dwumas i skasowali ponad 3k to ewidentny brak doświadczenia i serwisowa rutyna rodem z zachodu i tu rozumiem przedstawienie takiego warsztatu w zlym świetle jednak jak w innym odcinku byl problem z abs bo kostka sie sama rozlaczyla pod fotelem i koles szukal tego troche czasu to i wzial za to odpowiednio to prowadzacy program musial to skomentować ze oczywiście robota zrobiona ale dużo za drogo tylko jaki mechanik przy braku sygnalu z czujnika abs zaczyna od rwania kanapy i sprawdzenia kostki. Chyba jest to ostatecznosc.

selim

SuperMechanior
Punktów
297
Miasto
Sląsk
Swoją drogą możemy coś innego zrobić

Napisać pismo ,że chcemy pełnego inwigilowania środowiska
i kręcenia odcinków również w autoryzowanych serwisach

sam jestem ciekawy jak to będzie wyglądało ?
mają tam lutownice ? :)

znajomemu nie działał 4x4 w sharanie
wycenili naprawę na 15 tys.
wspólny kolega zrobił to za ok.200zł
potrzebna była do tego lutownica ...stąd pytanie czy oni tam ją mają ?

DrCars

SuperMechanior
Punktów
15
Miasto
Suwałki
Swoją drogą możemy coś innego zrobić

Napisać pismo ,że chcemy pełnego inwigilowania środowiska
i kręcenia odcinków również w autoryzowanych serwisach

sam jestem ciekawy jak to będzie wyglądało ?
mają tam lutownice ? :)

znajomemu nie działał 4x4 w sharanie
wycenili naprawę na 15 tys.
wspólny kolega zrobił to za ok.200zł
potrzebna była do tego lutownica ...stąd pytanie czy oni tam ją mają ?
A kto pracuje teraz w autoryzowanych warsztatach? Czy to są inni mechanicy jak my? Nie ukrywajmy, jak ktoś siedzi w takim serwisie kilka (naście) lat to jest dobrze opłacony, wyuczony. Inaczej przychodzi pracownik z ulicy który podejdzie do tematu jak początkujący. Niech pokażą taką samą usterkę w warsztacie a w autoryzowanym serwisie i policzą za roboczogodzinę.
Z drugiej strony też powinno tam być pokazane inaczej. Niech zajeżdża klient w sprawie np wymiany klocków, tarcz lub rozrządu. I to niech kręcą. Co jest wkładane, za co jest płacone lub jak jest wykonywane. Wyjdą gorsze rzeczy. A nie jak napisał
a mi się wydaje że lobby sieciówek i serwisów autoryzowanych(salonówek)zaczyna powoli swoją ekspansję na rynek i to jest pierwszy krok do wyeliminowania konkurencji w postaci małych niezależnych warsztatów
.
Trochę po chamsku podchodzi siwy z redakcją.

old1977

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
502
A kto pracuje teraz w autoryzowanych warsztatach? Czy to są inni mechanicy jak my? Nie ukrywajmy, jak ktoś siedzi w takim serwisie kilka (naście) lat to jest dobrze opłacony, wyuczony. Inaczej przychodzi pracownik z ulicy który podejdzie do tematu jak początkujący. Niech pokażą taką samą usterkę w warsztacie a w autoryzowanym serwisie i policzą za roboczogodzinę.
Z drugiej strony też powinno tam być pokazane inaczej. Niech zajeżdża klient w sprawie np wymiany klocków, tarcz lub rozrządu. I to niech kręcą. Co jest wkładane, za co jest płacone lub jak jest wykonywane. Wyjdą gorsze rzeczy. A nie jak napisał
.
Trochę po chamsku podchodzi siwy z redakcją.
pogubiłem się trochę opieprzasz mnie ?czy się zgadzasz?

darcuss

SuperMechanior
Punktów
36
Miasto
Stolyca
Myślicie, że w aso są mądrzy mechanicy ?
Ja ich nazywam "wymieniacze", tam powinna być krecona nastepna edycja programu pod nazwą " czy da się to naprawić?
:woot:

Do góry Bottom