• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Bezpośredni wtrysk, jak często zapiekają się wtryskiwacze benzynowe

kalgaz

Początkujący
Punktów
4
auta które spalają około 2 L na 4 cylindry to jeżdżą i jeżdżą. niektóre moje montaże mają przebieg około 150 tyś na gazie wiec myślę ze to świetny wynik ale ciekawy jestem jak to jest w przypadku aut które palą rzekomo 0,7L na 4 cyl podejrzewam ze jeszcze nikt takich przebiegów nie zrobił ale oczywiście mogę się mylić
mam mazdę 626 2,0 z instalacją stwrgasa 150000tyś wymieniałem tylko filtry i dalej jeżdżę
pozdro

gazmenlpg

SuperMechanior
Punktów
14
Miasto
mazowsze
A program w tym Stagu miałeś orginał czy coś poprawiałeś, bo tej benzyny to coś dużo wyliczył

wajcha.p

Początkujący
Punktów
0
to nie moj montaz . auto do mnie trafiło bo gosc powiedział ze juz do warsztatu nie wroci bo wyjątkowy niemiluch. spalanie podał klient. mowi ze filtry były wymieniane regularnie. co do reszty to tak jak pisałem. teraz nie jezdzi. nie wiadomo czy przez gaz

Pietro01

Początkujący
Punktów
0
Może być tak że sterownik nie dawał tyle benzyny co trzeba , albo bylo ostro jezdzone i wtryskiwacze się grzały

wajcha.p

Początkujący
Punktów
0
było ostro jezdzone. auto zrobiło w rok 70tys. czy to wtryskiwacze to niedługo sie okaze ale nawet jak tak sie stało to sporo kasy zostało w jego kieszeni wiec moze jakoś to przeboleje.

wajcha.p

Początkujący
Punktów
0
no i wróciły wtryski. szpece stwierdzili ze mają delikatne rozbieżności ale tragedii nie ma. rozbieżnosci mieszczą się w normie. dostałem ładne wydruki bo zostały wyczyszczone. w takim razie mam nstalacje do wyjęcia choć nie wiem jak to mozliwe zeby wpływała jakoś na benzyne ale musze sprawdzić zanim chłopa odesle

m.kozera

Początkujący
Punktów
0
po tym co Pan wczesniej pisał myslałem ze jednak wtryskiwacze szwankują w tym przypadku. niektore auta są bardzo czułe na jaką kolwiek ingerencję w obwody wtryskiwaczy. tez odpiał bym zupełnie instalację zeby wykluczyć czy to nie to

Mikas

Gaduła
Punktów
8
Jeśli wtryskiwacze są dobre to może trzeba dokładniej sprawdzić co się dzieje z benzyną, pompa paliwa i regulator ciśnienia paliwa. Może być tak że wartości zaczynają odbiegać od normy.

Do góry Bottom