Witam. Bmw E46 2000r 3.0d 184km manual.
Problem mam następujący, auto początkowo na ciepłym silniku,np. po trasie delikatnie a nawet bardzo delikatnie falowało, obrotomierz prawie tego nie wykazywał, ale było słychać, że silnik nie pracuje jak wcześniej.
Jako, że pracuje zmianowo nie było kiedy się tym zająć, a robię nią trochę kilometrów
Po jakimś czasie po rannym odpaleniu auto kulało na obrotach przez kilka sekund i podczas lekkiego przyśpieszania nie robiła tego płynnie, tylko czuć było delikatne przerwy 1,5-2tyś obr. Z czasem troszkę się to nasiliło, ale doszedł problem z ciepłym silnikiem, gdyż dzisiaj zaczął falować na wolnych obrotach i nawet raz zgasł. Podczas jazdy znacznie słabszy. Po jakimś czasie problem mija i auto ma pełną moc i pracuje równo. Ostatnio w aucie wymieniłem filtr paliwa, filtr odmy, filtr powietrza i EGR został zaślepiony. Wymieniając filtry zauważyłem, że obok jednego wtryskiwacza jest to wszystko trochę zawilgocone . Chciałbym dowiedzieć się co o tym myślicie bo jutro wybieram się do mechanika, a z nimi to różnie bywa, a do was mam zaufanie.
Dziękuję i pozdrawiam
Problem mam następujący, auto początkowo na ciepłym silniku,np. po trasie delikatnie a nawet bardzo delikatnie falowało, obrotomierz prawie tego nie wykazywał, ale było słychać, że silnik nie pracuje jak wcześniej.
Jako, że pracuje zmianowo nie było kiedy się tym zająć, a robię nią trochę kilometrów
Po jakimś czasie po rannym odpaleniu auto kulało na obrotach przez kilka sekund i podczas lekkiego przyśpieszania nie robiła tego płynnie, tylko czuć było delikatne przerwy 1,5-2tyś obr. Z czasem troszkę się to nasiliło, ale doszedł problem z ciepłym silnikiem, gdyż dzisiaj zaczął falować na wolnych obrotach i nawet raz zgasł. Podczas jazdy znacznie słabszy. Po jakimś czasie problem mija i auto ma pełną moc i pracuje równo. Ostatnio w aucie wymieniłem filtr paliwa, filtr odmy, filtr powietrza i EGR został zaślepiony. Wymieniając filtry zauważyłem, że obok jednego wtryskiwacza jest to wszystko trochę zawilgocone . Chciałbym dowiedzieć się co o tym myślicie bo jutro wybieram się do mechanika, a z nimi to różnie bywa, a do was mam zaufanie.Dziękuję i pozdrawiam