Tzn. Jakbym przełożył swój konwerter i ta flansze ogólnie skrzynia powinna podejść, nie miałem tego w rękach dlatego nie wiem czy to jest fizycznie do zrobienia , pytam bo skrzyń od 2.0 D jest od lgroma do kupna w normalnych pieniądzach , a skrzyna od 3.0 jest kilka i cena powala .Na pewno w M57 jest inny konwerter i inna flansza wału napędowego. Nie próbowałem nigdy takiego przeszczepu, ale sądzę, że powinno się udać, bo od strony elektryki tam jest wszystko to samo. Podobno w mechatroniku jest jakaś niewielka różnica, ale tego nie mogę potwierdzić. Wiązki na 100% są identyczne.
Witam i jak udało się z skrzynią 320D?Ok. Spróbuje zobaczymy co wyjdzie , tylko kupie ta po lifcie żeby pasowała pod mój sterownika bo słyszałem że była roznica w sterownikach.
A jak by sterownik dał z e39 ?Powiem Ci ze kupiłem skrzynie z e39 3.0 d , o oznaczeniu P24, ciężko jest ja zgrać z obecnym sterownikiem silnika narzie szukam informacj na temat jak to zrobić, efekt po założeniu był taki ze skrzynia nie chciała zmienić z biegu 4 na 5 , tak jakby czujnik nie czytał predkisci i skrzyna nie wie co ma zrobić i przechodzi w tryb awaryjny, po resecie sterownika skrzyni skrzynia ma problem ze zmianą teraz biegu 3 na 4 , jak zapnie 4 to już na piątkę bez problemu zmienia ,
pierwsze myślałem Ze coś ze skrzynia nie tak ale teraz widzę że coś ze sterowaniem jest źle.
Może mechatronika jest inna jak w e46?A jak by sterownik dał z e39 ?
Kiedyś konwerter przez przypadek założyłem w tej skrzyni od mniszej pojemności i stracił 1/3 mocy klient powiedział ze nie jedzie. A tobie w tryb awaryjny może wchodzi bo przełożenie się nie zgadza, a sterownik to może dopiero zdiagnozować jak zapnie lockup po 4 czy 5 biegu i jest w stanie bez poślizgu to przełożenie stwierdzić. Wtedy zazwyczaj zwala winę na czujnik prędkości i taki