• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

BMW E46 wystające tylne koło

Status
Zamknięty.

eveneme

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Bądecz
Witam, mam problem z moim BMW E46 otóż aktualnie jest na felgach 18" 225/40R18 9J i w tyle jedno koło wystaje bardziej od drugiego przez co na dziurach przyciera tylko tym jednym wystajacym kołem, dodam, że geometria byla zrobiona a problem nie został rozwiazany.. co to może być? Luzów w zawieszeniu nie ma żadnych. Zamieszczam niżej zdjecia. Proszę o pomoc.

marek.s

Początkujący
Punktów
2
Miasto
Grójec
1. zamień na chwilę koła tylne między sobą
2. z którego roku jest to e46 ? - wiesz że był problem z wyrywającym się mocowaniem wózka z podłogi ?
( może naprawa nie została wykonana poprawnie )
3.w jakim stanie są sprężyny , tuleje w progach i tuleje wahaczy ?

eveneme

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Bądecz
1. Ok spróbuję
2. Rok 2003, w przedliftach wiem, że były ale w poliftach zostało juz to poprawione
3. Sprężyny nowe założone zawieszenie gwintowane, tuleje nie wiem w jakims stanie ale luzów nie ma i geometrie szło ustawic

Szumek72

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
712
Miasto
Poland Warsaw
bardziej szukaj przyczyny na belce pod podłogą, auto na podnośnik i trzeba sprawdzić jak jest przykręcana belka do podłogi, może ma fasolki i można przesunąć....potem geo..

eveneme

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Bądecz
Będę musiał oddać to do jakiegoś dobrego mechanika, bo nie dysponuje podnośniki em. Miejmy nadzieję, że to nie jakiś wielki probiłem i poleci po kieszeni :)

MTM

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
874
Miasto
z charakterem
jedź do kogoś kto ma ramę i Ci pomierzy podwozie... Jeśli Twoje życie i życie pasażerów kosztuje tyle co polecenie po Twojej kieszeni to kupuję Was wszystkich o poproszę porządek na warsztacie a dziewczyny na stronę ;)

eveneme

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Bądecz
Autem jezdze zazwyczaj po autostradzie I nawet przy wysokich prędkościach nie ma żadnych drgan czy cokolwiek, na trzepakach tez nic nie wykazało

NorbertK

SuperMechanior
Punktów
214
Panie, wóz 13 lat z przebiegiem 273000+ a Ty chcesz żeby był jak nowy? Ciesz się, że jeszcze do przodu jeździ a nie w bok. Niemłodzi kierowcy też potrafią:
:)

JerryG1

SuperMechanior
Punktów
109
Miasto
Londyn
W Niemczech od nowości był tylko jeden właściciel, który na umowie potwierdził, że auto jest bezwypadkowe, w Polsce rzeczoznawca również stwierdził bezwypadkowość auta.

To Ci powiem ze w briefie nie bedzie zmianki o wypadku bo niemiec nie byl glupi i naprawial np. w PL lub osciennych krajach - wybierz sobie jakis :D
Juz na poczatku lat 80-tych do PL lawetami przywozono uszkodzone auta z niemiec na warunkowej odprawie i po naprawie wracaly jako bezkolizyjne

Nie jeden tez rzeczoznawca nie rozpoznal ze auto sklada sie np z 2 polowek.

Wiec nie twierdz stanowczo ze auto bezwypadkowe - bo nie zginal czlowiek ale moglo miec kolizje :p co zmieniala co nie co geometrie wzgledem nadwozia, mierzac od spodu jest OK ale kto mierzy przekatne podwozia z nadwoziem, ma ladnie wygladac i nie miec 4 sladow kol.

A co do sladow to przekonasz sie za jakis czas czy nie scina Ci opon, juz nie jeden z tych co twierdzil ze kupil nie bite auto przy wiekszej predkosci zawinal sie na jakims drzewie :( .

A tak poza nawiasem, wchodzisz z brudnymi butami na forum mechanikow i obrazasz admina, sloma z butow Ci wystaje :p

maxsslko

SuperMechanior
Punktów
297
To temat w stylu "jestem przychlastem i wierze w krasnoludki". Moj ziomek wywozi do niemiec cala lore co miesiac takich "bezwypadkow".
Jak mozna sie sugerowac ze auto jest lala jak te koła nijak nie pasuja do budy? Na 18nastki i gwinty miales a na sprawdzenie wozu nie miales? Niemiec napisal Ci to w ramach gwarancji i Ty z nim kawe wypiles piszac umowe czy dostaloes taka umowe inblanco i facet ktory opychal Ci ten ulep zachwalal ze dziadek jezdzil tylko na dzialke? Ten niemlody niemiec nalatał 300 tysiecy? Zanim bedziesz wydzierał morde na ludzi to wez sie walnij w ten pusty łeb i doprowadz auto do stanu poprawnego stanu technicznego albo to zezlomuj. Pamietaj ze nie tylko Ty chcesz dojechac do domu na kolacje i ciezko bedzie komus wyjasnic ze w ramach lansu i bansu kogos zabiles lub uszkodziles tym "bezwypadkowym" ulepem.

Ja nie wiem skad tacy ludzie sie biora, i nie wiem co z nimi robic. I po uja pytaja jak wiedza?

eveneme

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Bądecz
haha :) obrażam admina, bo spadne z krzesła :) Samochód jest w 100% bezwypadkowy i jestem tego pewien. Dzisiaj podjadę do warsztatu i zobaczymy co tam jest. Twoim zdaniem 250tyś przez 12 lat jest duzo? Haha jesteś mechanikiem i wierzysz chyba w Polskie przebiegi rzędy 150 tys w ponad 10 letnich dislach :) Sam z siebie teraz znawce zrobiles. A co do Admina została napisana prawda a Ty już tak nie wchodź w jego tyłek, bo śmiesznie to wygląda :) Dzisiaj sie okaże co jest nie tak i rozwiejemy wszelkie wątpliwości :) Ciekawe czym Ty jeździsz. A Ty maxsslko nie ładnie oceniać ludzi których się nie zna i twierdzić, że są "puści" ciekawe po jakiej szkole jesteś :) To świadczy o Twojej małej inteligencji człeku :) I co admin teraz nie zareaguje na obraźliwe słowa w moim kierunku? Ja też prowadzę nie małe forum i jestem neutralny do wszystkich użytkowników, bo na tym polega sprawiedliwość. Zastanów się 10x razy zanim coś napiszesz, bo teraz poplynaleś. Sprawdz sobie jakie realne przebiegi mają auta w Niemczech 5 letnie czy tam 10 letnie, a jakie w Polsce (samochodu sprowadzone z Niemiec), tańsze od Tych w Niemczech. Trochę siedzę u naszych sąsiadów i wiem co mówię, a Ty jeżeli lubisz coś głupiego pisać to pisz można się przynajmniej troszeczkę pośmiać :) Nic ambitnego nie wniesliciście do mojego tematu :)

Ostatnia edycja:

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3343
Miasto
PZ
haha :) obrażam admina, bo spadne z krzesła :) Samochód jest w 100% bezwypadkowy i jestem tego pewien. Dzisiaj podjadę do warsztatu i zobaczymy co tam jest. Twoim zdaniem 250tyś przez 12 lat jest duzo? Haha jesteś mechanikiem i wierzysz chyba w Polskie przebiegi rzędy 150 tys w ponad 10 letnich dislach :) Sam z siebie teraz znawce zrobiles. A co do Admina została napisana prawda a Ty już tak nie wchodź w jego tyłek, bo śmiesznie to wygląda :) Dzisiaj sie okaże co jest nie tak i rozwiejemy wszelkie wątpliwości :) Ciekawe czym Ty jeździsz. A Ty maxsslko nie ładnie oceniać ludzi których się nie zna i twierdzić, że są "puści" ciekawe po jakiej szkole jesteś :) To świadczy o Twojej małej inteligencji człeku :) I co admin teraz nie zareaguje na obraźliwe słowa w moim kierunku? Ja też prowadzę nie małe forum i jestem neutralny do wszystkich użytkowników, bo na tym polega sprawiedliwość. Zastanów się 10x razy zanim coś napiszesz, bo teraz poplynaleś. Sprawdz sobie jakie realne przebiegi mają auta w Niemczech 5 letnie czy tam 10 letnie, a jakie w Polsce (samochodu sprowadzone z Niemiec), tańsze od Tych w Niemczech. Trochę siedzę u naszych sąsiadów i wiem co mówię, a Ty jeżeli lubisz coś głupiego pisać to pisz można się przynajmniej troszeczkę pośmiać :) Nic ambitnego nie wniesliciście do mojego tematu :)
Idź być nauczycielem gdzie indziej, skoro wiesz co jest z twoim szrotem to po co tu wchodzisz ? Chyba po to żeby nasrac jak gołąb na szachownicę i odfrunąć więc fruwaj stąd sioooo

eveneme

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Bądecz
Witam! Nie uwierzycie co się okazało haha :D felgi które kupiłem nowe jedna ma inne ET! Napisałem do sklepu i napisali, że mam ja odesłać :) całe szczescie :) haha dobrze, że nic innego :p i co teraz pseudo niektórzy mechanicy na to? Powodzenia w składaniu waszych aut 3 aut w 1 haha Dzięki! Sam się dziwię, że nowe i et inne mają, możliwe, że sklep pomylił kartony. Ufff

MTM

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
874
Miasto
z charakterem
Witam! Nie uwierzycie co się okazało haha :D felgi które kupiłem nowe jedna ma inne ET! Napisałem do sklepu i napisali, że mam ja odesłać :) całe szczescie :) haha dobrze, że nic innego :p i co teraz pseudo niektórzy mechanicy na to? Powodzenia w składaniu waszych aut 3 aut w 1 haha Dzięki!
To po co w ogóle dupę zawracasz? Skoro zjadłeś wszystkie rozumy i zarzekałeś się, że felgi które kupiłeś są ok...
Tak felgi są nowe i są identyczne - ET35 9J
Trzeba było sprawdzić co się odbiera i zakłada a nie robić z siebie debila i ludziom głowę zawracać swoimi żalami.
Możesz wylewać ale tylko sobie swoje żale, bo widziały gały co brały...:confused: A nie pajacować teraz...:spitoutdummy:

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom