sstrawa
Bywalec
Błąd czujnika ciśnienia spalin . P14a3 lub producenta 245700. Czeka palił , trybu awaryjnego też . Jazda 80% miasto. Czujnik pierwszy przed katem. Uwalony przy około 530C traci sygnał i spada na -50C. Drugi raczej Ok grzany , do chodzi do 799.93 C i tak się zatrzymuje i trzyma cały czas sygnał podczas testu . Nabyłem nowy Herth+BUSS z IC i dochodzi do 783 i spada do -30. Lub zbliża się do 700 i spada do 500 . Ok czujnik do d...y.
Pytanie mam z innym parametrem cały czas mam ciśnienie zwrotne z katalizatora -1230hP. wyjmę czujnik spada do -1030hPa. Na nowym NTK 900hPa . Jak pompka pod pompuję to wartość ,,-,, spada , czyli wzrost ciśnienia. Ciągłość kabli jest. Sprawdzona wartość różnymi testerami. Jak to powinno być . Czy ktoś z kolegów podpowie. Czujnik na 1ą rurkę .ciśnienie idzie już z przed katalizatora.. I jeszcze czujnik spalin przed turbiną w nim była normalnie woda
.Kilka naście kropel wody .Czy w tym rozwiązaniu nie jest tak ,ze na podstawie tych dwóch czujników sterownik oblicza ciśnienie różnicowe?
Pozdrawiam czytających.
Pytanie mam z innym parametrem cały czas mam ciśnienie zwrotne z katalizatora -1230hP. wyjmę czujnik spada do -1030hPa. Na nowym NTK 900hPa . Jak pompka pod pompuję to wartość ,,-,, spada , czyli wzrost ciśnienia. Ciągłość kabli jest. Sprawdzona wartość różnymi testerami. Jak to powinno być . Czy ktoś z kolegów podpowie. Czujnik na 1ą rurkę .ciśnienie idzie już z przed katalizatora.. I jeszcze czujnik spalin przed turbiną w nim była normalnie woda
.Kilka naście kropel wody .Czy w tym rozwiązaniu nie jest tak ,ze na podstawie tych dwóch czujników sterownik oblicza ciśnienie różnicowe?Pozdrawiam czytających.