• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

BMW M850 PO WYMIANIE AKU NIE DZIAŁAJĄ TRYBY JAZDY

BEN78

Nowy
Punktów
0
Posiadam bmw m850 xdrive. Rok 2019. Po zakupie wszystko działało. Udałem się na czip tuning oraz zrobienie popcornu. Następnie pojechałem do mechanika, który wymienił mi akmulator z przodu samochodu (techniczny) i coś grzebał bo chciałem miec bmw me. Auto z Usa i doszedł do wniosku, że nie zrobi. Odebrałem auto było radio sirus (ameryka) nie można było zmienić godziny był nowy york. Zrobiłem resetem z poziomu panelu w aucie. Jednak co najciekawsze. wcześniej miałem inne brzmienie auta z eco i zmianie na sport+. Teraz nie odczuwam żadnej różnicy przy odpaleniu auta. A była inna charakterystyka. Klapki się otwierają. i są cały czas otwarte. Tuning został cofnięty. Dzwoniłem do ASO i powiedzieli, że przy comfort oraz sport+ klapki mają się otworzyć. Jednak są cały czas otwarte. Facet który wcześniej robił konwersję z USA na Eu wbił sie na mój samochód zdalnie i też nie wie co może być. Posiasam kabel do podłączenia zdalnego.

kierownica też raczej podobnie sie zachowuje we wszystkich trybach.

Mam wrażenie, że auto jak by było w trybie sport. Zmiana na comfort i eco nie powoduje różnicy w zachowaniu auta i kierownica tak samo cieżko pracuje.

Jedyna różnica jest przy sport+ gdzie faktycznie auto wchodzi w wyższe obroty.
Czytałem, że ludzie mają różne problemy po wymianie aku. technicznego ale nigdzie nie doczytałem o takim przypadku jak mój.

Proszę o pomoc.

Drugi2

SuperMechanior
Porady
5
Punktów
1664
dlaczego podejrzewasz, że to wymiana akumulatora cos ci namieszała?

jeżeli dobrze rozumiem dotykało tego auta kilka osób:
- chip tuning
- popcorn (aż sprawdziłem co to znaczy- taki "fajny" dźwięk z wydechu- pryyypryyypryyypryyy :D )
- wymiana akumulatora
- "grzebanie"- nieudana przeróbka na me
- reset
- cofnięcie tuningu
- zdalne grzebanie
- piszesz jeszcze o konwersji usa na eu

akurat wymiana baterii jest tutaj najmniej inwazyjna

Do góry Bottom