misiek1394
Zweryfikowany Mechanik
Ja miałem kilka przypadków po zerwanym rozrzadzie, że ciśnienie było a nie palił na cylinder. A krzywki na walkach sprawdzałaś? Nie przestawilo ich?
Tak dokladnie .Na 5 i 6 cyl jest podparta hydraulika .Hydrauliki nowe caly komplet !!!!. Zostaje tylko regulator cisnienia oleju.Koledze z tymi zaworami na pracy przy GMP chodziło na pewno, że silnik w suwie pracy czyli oba zawory zamknięte i tłok na górze. Po przeanalizowaniu tematu wnioskuje, że to kwestia podpartych zaworów.
Walki ok sprawdzilemJa miałem kilka przypadków po zerwanym rozrzadzie, że ciśnienie było a nie palił na cylinder. A krzywki na walkach sprawdzałaś? Nie przestawilo ich?
Wszystko sie wyjasnilo .Kolega chyba sprawdzał szczelność przy podniesionym wałku jak rozumiem

Fabuła do kolejnego filmu Patryka Vegii ,,tylko dla niewtajemniczonych,,Wszystko sie wyjasnilo .
Zawiezlismy glowice do zakladu ktory naprawial glowice i faktycznie .Zawory byly za dlugie ,zawory byly szczelne i domykaly sie do konca ale byly otwarte i zamkniete dluzej niz powinny .Hydraulika ok .
Zadługie zawory .. jakos nie wierzęWszystko sie wyjasnilo .
Zawiezlismy glowice do zakladu ktory naprawial glowice i faktycznie .Zawory byly za dlugie ,zawory byly szczelne i domykaly sie do konca ale byly otwarte i zamkniete dluzej niz powinny .Hydraulika ok .
... tak bez mierzenia zakładać zawór ?... chociaż czasy teraz inne ..dobrane katalogowo i sie zakłada bez mierzenia ..