• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Brak chlodzenia/drugi obieg audi a4 1,6

Maciej Bieleń

Bywalec
Punktów
10
Miasto
KtoToWie
Witam wszystkich
Jezeli napisalem ten post w zlym miejscu prosze wybaczyc robie to pierwszy raz

Panowie ratunku, jestem dopiero na pierwszym roku w szkole dodam ze nie w Polsce i potrzebuje waszej pomocy!

Audi a4 2002 1,6

Brak chlodzenia w silniku po wymianie uszczelki glowicy cylindrow, z nowym termostatem(elektronicznie sterowanym/podgrzewanym) jak i z nowym czujnikiem temperatury.
Bez termostatu(ze starym) nie ma najmniejszego problemu z obiegiem wody(nowa pompa wody)
Na desce rozdzielczej temperatura nie przekracza 90' ani mysli drgnac dalej...
Podczas pracy nagrzewnica pracuje jedynym problem z jakim sie teraz zmagam jest drugi obieg ktory ani mysli sie otworzyc.

Nie ukrywam ze jestem w martwym punkcie bardzo prosze o pomoc.

Z uszanowaniem

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3342
Miasto
PZ
Witam wszystkich
Jezeli napisalem ten post w zlym miejscu prosze wybaczyc robie to pierwszy raz

Panowie ratunku, jestem dopiero na pierwszym roku w szkole dodam ze nie w Polsce i potrzebuje waszej pomocy!

Audi a4 2002 1,6

Brak chlodzenia w silniku po wymianie uszczelki glowicy cylindrow, z nowym termostatem(elektronicznie sterowanym/podgrzewanym) jak i z nowym czujnikiem temperatury.
Bez termostatu(ze starym) nie ma najmniejszego problemu z obiegiem wody(nowa pompa wody)
Na desce rozdzielczej temperatura nie przekracza 90' ani mysli drgnac dalej...
Podczas pracy nagrzewnica pracuje jedynym problem z jakim sie teraz zmagam jest drugi obieg ktory ani mysli sie otworzyc.

Nie ukrywam ze jestem w martwym punkcie bardzo prosze o pomoc.

Z uszanowaniem
Nie puszcza obiegu na chłodnicę?

Maciej Bieleń

Bywalec
Punktów
10
Miasto
KtoToWie
Nie, czasami mam wrazenie ze pcha tam samo powietrze metalowa rurka ktora idzie nad silnikiem jest na prawde goraca.

Czujnik jak na 90 tak na 90 stoi ,odpowietrzam, chlodnica ciepla jedynie z gory nadal nie otwiera termostatu

Szukam winy w g62 (czujnik temperatury) kosta byla zerwana widac ze byla kompletowana ze wzgeldu na inne kolory kabli, juz nic innego mi nie przychodzi do glowy.
ObdII - wymija sie z odczytem z deski
Deska 90 i stopnia wiecej
ObdII 98

Ostatnia edycja:

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3342
Miasto
PZ
Nie, czasami mam wrazenie ze pcha tam samo powietrze metalowa rurka ktora idzie nad silnikiem jest na prawde goraca.

Czujnik jak na 90 tak na 90 stoi ,odpowietrzam, chlodnica ciepla jedynie z gory nadal nie otwiera termostatu

Szukam winy w g62 (czujnik temperatury) kosta byla zerwana widac ze byla kompletowana ze wzgeldu na inne kolory kabli, juz nic innego mi nie przychodzi do glowy.
ObdII - wymija sie z odczytem z deski
Deska 90 i stopnia wiecej
ObdII 98
Ja bym się wypuścił na drogę ekspresową i bym mu wstawił w piz... Oczywiście z laptopem podłączonym bo to co piszesz to normalna temperatura, jak będzie płyn w układzie a nie woda to się nawet nie zagotuje

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
jak tam nie ma zaworu to zapowietrzony tym się zajmij .

Do góry Bottom