• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Brak ciśnienia na dwóch cylindrach Corsa 1.2

slawek7

SuperMechanior
Punktów
5
Miasto
Szczecin
Tak mnie jeszcze coś zastanowiło po czytaniu Waszych wpisów.
Zakładając że jest silnik z hydraulicznymi popychaczami i spotkamy szlifierza głowic, który lekko by przesadził z frezowaniem gniazd zaworowych i zawory po prostu za mocno by się "chowały" (złe słowo ale wiece chyba o co mi chodzi) do gniazd zaworowych to jakie to ma ogólnie konsekwencje?

winetoo

SuperMechanior
Punktów
976
Miasto
Radom
A jak sądzisz? Podparte zawory równa się co? Niska lub brak kompresji.

slawek7

SuperMechanior
Punktów
5
Miasto
Szczecin
O tym nie pomyślałem:happy:. Byłem pewny że hydrauliczne popychacze dopasuja sie do nowej wysokości zaworów.

jesli nie przesadzam z laickimi pytaniami. Wybacz. Probuje zrozumiec na czym polega wypalanie gniazd zawaorowych przy zasilaniu LPG?

winetoo

SuperMechanior
Punktów
976
Miasto
Radom
Hydraulika też ma pewien zakres regulacji. Druga sprawa o której zapomniałem napisać to zwiększenie objętości komory spalania może niewiele ale jednak, niektórzy (fachowcy) w takim przypadku skracają trzonek zaworu i go nie podpiera no i auto jakoś tam lata.

Zimoon

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
824
Miasto
Gdańsk
Jak to niby kiedyś wałki nie pękały?? Pękały i to często. Szczególnie 2.4 d t4 od krzywych głowic, oraz 1.9 d w peugeotach. Też pękały. Z tą jednakże różnicą, że teraz pękają bez powodu. Kiedyś pękały zwykle z głupoty i braku wiedzy;]

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
No właśnie .... a teraz sobie same pękają .... postęp

Do góry Bottom