Diagbox10
-*-*-
stoisz przed lustrem ?
ile byś dał dla chłopaka który powymienia coś w zawieszeniu, porobi hamulce, oleje filtry, i jakieś drobne rzeczy przy silniku typu świece, rolki, paski itp?to może zacznijmy pisać jak płacić mechanikowi żeby wilk był syty i owca cała. Ja myślę o stałej podstawie + % od przerobu.
Część warsztatów tak płaci z tego co wiem wszyscy są zadowoleni. Mechanik pracuje z motywacją a i szef zadowolony bo im więcej mechanior przerobi tym więcej dla szefa zostaje.
ile byś dał dla chłopaka który powymienia coś w zawieszeniu, porobi hamulce, oleje filtry, i jakieś drobne rzeczy przy silniku typu świece, rolki, paski itp?
Dla chłopaka który chce sie uczyć dalej*

Myślę , że po jednym dniu widać co kto umie. Mój pierwszy dzień w aso po szkole to było: weź tego golfa i zrób mu silnik, same pudełka silnik w częściach pierwszych i jak tu zacząć by dobrze wypaść w oczach szefa !? Spytałem tylko czy mają jakieś fiszki lub literaturę serwisową tego silnika. No i od razu dostałem większą stawkę, za myślenie przy robocie
Jeśli robisz coś w widełkach czasowych lub jesteś do nich zbliżony, to nie jest źle. Trening czyni mistrza, a jak łapiesz mechanikę w mig i jeszcze myślisz przy tym co robisz, to dałbym Ci na początek 2tys. A po paru dniach obserwacji byśmy dalej rozmawiali, pod warunkiem, że nie usłyszałbym : Panie, ale to się nie da odkręcić !!!. lub : a jak się umyję, z tego smaru od przegubu ?