• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Brak reakcji na pedał gazu

Konrad1996

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Wejherowo
Witam Witam posiadam forda mondeo 1997r. mk2 2.0 zetec 16v bez/gaz od 2 dni pada u mnie deszcz i moje mondeo przestało reagować na pedał gazu na bęzynie jest lepiej ale na gazie czasami auto nawet gaśnie dodam że takie brak reakcji dzieje się co jakiś czas tak co 5 min jazdy spokojnej byłem u gazownika mówił że to przewody zapłonowe maja przebicie do silnika kupiłem nowe jakieś specjalne przewody do gazu a 2 tyg temu wstawiłem nowe świece forda orginalne i się dlaczego tak się dzieje. proszę bardzo o pomoc !

Masakra

SuperMechanior
Punktów
19
Witam pytasz dlaczego tak się dzieje tak wiec zauważyłeś że auto nie jest nowe i po prostu od czasu do czasu ma prawo ulec awarii i trzeba dołożyć troszkę $$$ i znów bedzie jak dawniej a może i lepiej :) do sprawdzenia cewka i układ zapłonowy a kable jakiej firmy kupiłeś ??

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
Ja od lat używam świec Iskry i polecam tanie i dobre mój upierdliwy motorek dobrze je znosi , miałem jednego forda z noowymi swiecami NGK .... tyle ze jedna okresowo dostawała kuku i po chyba paru godzinach stwierdziliśmy ktora to .. juz od pewnego czasu przestałem wierzyc w te markowe cudowne ...

Do góry Bottom