Dariusz.forum.mechanikow2025
Uczestnik
- Punktów
- 1
W 100% się zgadzam
No nic zobaczę co mi się uda znaleść po Waszych wskazówkach. Cały czas myślałem że to odpięcie aku mu zaszkodziło i coś się zakodowało i tym tropem szedłem. Być może błędnie.
Witam. Zrobiłem wg Waszych wskazówek lewe zasilanie na złączu diagnostycznym. Udało mi się odczytać błędy jest ich sporo i nie ma możliwości skasowania. Oto błędy: DF060, DF029, 0100, 0110, 0380, 0670, 0240, 2293, 0340, 0045. Czy któryś z nich może zabić zapłon i zabić zegary? Zacząłem przeglądać przejścia kablowe. Póki co nic nie znalazłem. Jest to o tyle trudne, że nie wszystkie kolory kabli i złączy pokrywają się ze schematami. Jedno jest pewne nie mam napięcia na kablach pomarańczowych czyli tych po zapłonie.
Koledzy co powinno być na pinie 4 i 5? Obecnie po włożeniu karty na pinie 2 mam 12V na pinie 1 masa, piny 3 i 6 to wnioskuje sygnał Can. A co ma być na 4 i 5? Jeden idzie ma licznik ( który jest martwy) a drugi idzie na moduł i tu mi pokazuje 3V. To normalne?
No nic zobaczę co mi się uda znaleść po Waszych wskazówkach. Cały czas myślałem że to odpięcie aku mu zaszkodziło i coś się zakodowało i tym tropem szedłem. Być może błędnie.Witam. Zrobiłem wg Waszych wskazówek lewe zasilanie na złączu diagnostycznym. Udało mi się odczytać błędy jest ich sporo i nie ma możliwości skasowania. Oto błędy: DF060, DF029, 0100, 0110, 0380, 0670, 0240, 2293, 0340, 0045. Czy któryś z nich może zabić zapłon i zabić zegary? Zacząłem przeglądać przejścia kablowe. Póki co nic nie znalazłem. Jest to o tyle trudne, że nie wszystkie kolory kabli i złączy pokrywają się ze schematami. Jedno jest pewne nie mam napięcia na kablach pomarańczowych czyli tych po zapłonie.
Koledzy co powinno być na pinie 4 i 5? Obecnie po włożeniu karty na pinie 2 mam 12V na pinie 1 masa, piny 3 i 6 to wnioskuje sygnał Can. A co ma być na 4 i 5? Jeden idzie ma licznik ( który jest martwy) a drugi idzie na moduł i tu mi pokazuje 3V. To normalne?
Dodam że chodzi o blokadę kierownicyKoledzy co powinno być na pinie 4 i 5? Obecnie po włożeniu karty na pinie 2 mam 12V na pinie 1 masa, piny 3 i 6 to wnioskuje sygnał Can. A co ma być na 4 i 5? Jeden idzie ma licznik ( który jest martwy) a drugi idzie na moduł i tu mi pokazuje 3V. To normalne?
Załączniki
Ostatnio edytowane przez moderatora: