• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Brak zasilania pompy paliwa Passat B6 2.0 TDI 2007

MTM

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
874
Miasto
z charakterem
Chyba kolega jeszcze sporo roboczogodzin spędzi przy tym passacie...
BAN na naprawę

Nie właściwie zacząłeś kukukuczek...
Obecnością mózgu też nie zaskoczyłeś, bo chcąc nie chcąc, są jakieś procedury w sprawdzaniu co i jak... A ODIS prowadzi za rękę...
Wiadomo, w garażu tego nie ma...

nickel

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
666
Miasto
WLKP
Meczyliscie sie z podpowiedziami dla ogrodnika a on wam na koniec podziekował.

Maly 123

Gaduła
Punktów
3
Miasto
Xmeria
mylisz sie

mi jak sie psuje auto to uzywam do tego mechanika.

a najlepiej serwisu z dojazdem

a wy idzcie pracowac bo nie macie czasu na pisanie glupot.

i pytanie do medrcow , za 130 tys co mozna sensownego teraz kupic do jazdy, oczywiscie osobowy

kukukuczek

SuperMechanior
Punktów
12
Nie mogę uruchomić pompy z pozycji komputera (brak komunikacji )
Przekaźnik J17 sprawny bezpieczniki również.
Przekaźnik jak mniemam steruje masą na pompę, a plus jest po zapłonie i jest obezpiecznikowany. Czy mam rację ?

lukkiwlkp

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
976
Miasto
PGS
Poskładać to do kupy i sprawdzać.

Auto.Klinika

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
941
Skoro próbujesz wysterowac to chyba widzisz gdzie czego brakuje? Do jakiego miejsca dochodzi napięcie, miernik w łapę i szukac, szukać przerwy w obwodzie itd. Najlepiej wszystko na tacy podac, a Ty weźmiesz kasę? Obrazasz innych, a książek nie czytales

kukukuczek

SuperMechanior
Punktów
12
Przepraszam bardzo to na mnie zaczęto najeżdżać i obrażać mnie. Auto nie jest klienta tylko moje własne, jeśli chcesz podaj numer konta przeleje Ci ''na flaszkę'' za pomoc. Żaden problem. Jestem młodym mechanikiem, nie mam tak bogatego doświadczenia jak Wy wszyscy, dlatego tu jestem i pytam. Nie ze wszystkim sobie radzę i czasem wolę popytać. Widzę, że na tym forum nie daj Bóg się na czymś nie znać lub czegoś nie wiedzieć, bo mądrzejsi cię ''zjedzą'' bardziej pomocne podpowiedzi można uzyskać na grupach na facebooku. Mi nie chodzi oto, że by naprawiać auto z internetu, tylko kontaktować się z mądrzejszymi i uzyskać jakąś poradę, pomoc, podpowiedź etecera.. sorry, od tego są takie fora..

MTM

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
874
Miasto
z charakterem
Czytaj co napisałeś wyżej do użytkownika Polders. Nie masz szacunku do kogoś, nie masz pomocy. Jeśli go przeprosisz i okazesz skruche to naprawisz to auto. Jak narazie BAN.

kukukuczek

SuperMechanior
Punktów
12
Sorry, ale nie będę gościa przepraszał. Dalej uważam, że to debil.

MTM

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
874
Miasto
z charakterem
To prędko passatem nie pojezdzisz...
Poza tym jest różnica między ropą a ON.
I całkowicie się z wypowiedzią Poldersa zgadzam. Kultura techniczna...

kukukuczek

SuperMechanior
Punktów
12
To, że Wy macie takie nie inne zdanie, nie znaczy, że pół forum ma mieć takie samo.. a jeśli ktoś nie ma to jest pewnie głupi.. Pogratulować myślenia. Passatem pojeżdżę, dam sobie radę. Ciekawe czy Ty w młodości byłeś alfą i omegą na warsztacie i czy nogdy nie potrzebowałeś porady....

MTM

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
874
Miasto
z charakterem
Ja słuchałem co do mnie mówią i myślałem. A jak czegoś nie wiedziałem to brałem schemat w rękę, miernik i szukałem...
A Ty za leniwy jesteś... Liczysz, że przez internet ktoś naprawi Ci samochód, a nie sprawdziłeś połowy podstawowych rzeczy... Powodzenia ku ku kuczek.

MTM

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
874
Miasto
z charakterem
no... zacnie... Myślał, że dostanie 500+ do naprawy... A tu uj... Tu nie PiS...

Bartek4x4

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
1880
Miasto
Koszęcin
Powiem Ci tak mam dobrego kumpla który jest pediatra i ja osobiście lecze sie u niego. Tak stary H leczy sie u pediatry. Jak mu dzwonie, ze cos nie tam boli od razu stawiają diagnozę "dupa w troki i za godzinkę meldujesz sie u mnie" przez telefon to mozemy sie na piwo ugadac. Jak on dzwoni do mnie bo mu auto kuleje słyszy to samo. Teraz analogiczne twoj passat -pacjent, my lekarze i powiedz mi jak Ty to teraz widzisz

Do góry Bottom