• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Buczenie audi.

Dragon7820

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Włocławek
Witam wszystkich . Posiadam a4 b6 z bfb mój problem z nim jest taki że coś mi Buczy przy 130km i jak zacznę delikatnie hamować , tarcze są nowe obie osie , klocki , piasta prawy tył bo wydaje mi się że dźwięk jest z tamtej okolicy? dodatkowo przy skręceniu w prawo auto wydaje dźwięk jak by metal o metal gdzieś tar i szarpie podczas przyspieszania ? Jest ktoś wstanie coś podpowiedzieć? Dodam że to dwie różne sprawy bo raczej nie mają nic wspólnego .

Dragon7820

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Włocławek
takim a4 b6 to strach podjechać na jakiś warsztat, bo zara znajdą problemów na 5 koła.
Słuchaj kolego byłem , twierdził że trzeba jeździć i sprawdzać, byłem na dwuch stacjach gdzie nie stwierdzili żadnego problemu , zawieszenie sztywne , amory git . Więc sam szukam już bo mam dosyć mechaników którzy wymieni mi pół auta i dalej będzie to samo.

motorynka

SuperMechanior
Punktów
86
Miasto
mazowieckie
[QUOTE="Dragon7820, post:Więc sam szukam już bo mam dosyć mechaników którzy wymieni mi pół auta i dalej będzie to samo.[/QUOTE]

a to nie masz swojego mechanika tylko latasz po SKP , moim zdaniem dobry mechanik i jazda próbna wyjaśni co słychać tylko jazda próbna to też czas pracy mechanika

Dragon7820

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Włocławek
[QUOTE="Dragon7820, post:Więc sam szukam już bo mam dosyć mechaników którzy wymieni mi pół auta i dalej będzie to samo.

a to nie masz swojego mechanika tylko latasz po SKP , moim zdaniem dobry mechanik i jazda próbna wyjaśni co słychać tylko jazda próbna to też czas pracy mechanika[/QUOTE]
No jakoś nie mogę znaleźć dobrego mechanika.....

Dragon7820

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Włocławek
Tak jak mówiłem byłem już u kilku sprawdzali twierdzili że to łożysko ok wymienione nic nie dało , następny twierdzi że złe klocki ok kupione inne , trzeci że górne wachacze do wymiany ok wymienione i dalej to samo . Więc może dlatego????????? A pytam tu bo myślałem że forum jest od pomocy a nie do dawania rady idź do mechanika.

Jeśli nikt nie ma nic konkretnego do powiedzenia to nich przestanie śmiecić forum .

Radmor

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
433
Tomaszku ..być może dobrzy mechanicy w Jego okolicy są teraz na urlopach .
A pytam tu bo myślałem że forum jest od pomocy a nie do dawania rady idź do mechanika.
..można i na forum otrzymać pomoc ...lecz nie w każdym przypadku .Twój jest taki iż jest mało prawdopodobne aby można było rozwiązać problem drogą internetową bez możliwości testowania auta .

motorynka

SuperMechanior
Punktów
86
Miasto
mazowieckie
co mają wahacze do buczenia lub do poszarpywania przy dodawaniu gazu latasz po mechanikach , tylne koła łatwo sprawdzić czy łożyska nie buczą podnosisz samochód i obracasz kołem jeżeli głośno to łożysko jeżeli cicho to podnosisz drugie i słuchasz , z przednimi jest gorzej bo obraca się półoś i zębatki w skrzyni a w monitorze nie słychać buczenia tylko czytamy Twoje narzekania a czasem jest tak że nie łatwo znależć usterkę

Dragon7820

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Włocławek
Ale ja nie narzekam, ktoś pyta czemu nie idę do mechanika to mu odpowiadam. Jeszcze coś ciekawego masz do powiedzenia?

XMARIO sprawdzałem już sztywne , też podłogę i wydech

Radmor

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
433
Prawy tył , i dalej to samo
...rozumiem iż to buczenie jest bardziej słyszalne z tyłu auta.Mogło tak być że łożyska w obu tylnych kołach były żródłem buczenia ,,wymiana tylko w jednym kole sprawy nie zamknęła ...więc pozostaje jeszcze druga strona .Aby się upewnić posadż kogoś za kierownicą a sam usiądż na środku tylnego siedzenia i testujcie auto w sposób dynamiczny jeżdżąc z różną prędkością wsłuchując się w niewymienianą lewą stronę .Chyba że jak Kolega "motorynka " napisał unosisz auto do góry i sprawdzasz pracę łożysk .

Do góry Bottom