• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

captiwa 2.2

pawel2406

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1458
Miasto
łódź
P0263 Cylinder 1 Contribution/Balance Fault
P0266 Cylinder 2 Contribution/Balance Fault
P0269 Cylinder 3 Contribution/Balance Fault
P0272 Cylinder 4 Contribution/Balance Fault
wymienione wtryski,sprawdzona kompresja sprawdzony sterownik, ciśnienie na listwie idealne -czego szukać

pawel2406

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1458
Miasto
łódź
https://forum-mechanika.pl/threads/opel-antara-2012.29466/ - tutaj temat nie zostal rozwiazany.
Przez internet to bedzie ciezko.

Jakie korekty podaje sprzet?
Czy robiles adaptacje, czy przeszlo?
Czy robiles update firmware?
bardziej mi chodziło o to czy ktoś miał podobny problem - u mnie występują idealnie z pracą zapłonu 1342 i maprawdę nie wiem jeszcze co dalej sprawdzać =wtryski nowe zakodowane ! adaptację czego zrobić ?? upade nie robiłem bo nie mam zbytni czym lunch nie daje rady

lalek

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
263
Miasto
Jukei
Coz, mam nadzieje ze ktos mial podobny problem i Ci podpowie.

TIS sugeruje ze problemy sa z
nozzle malfunction or problems with the mechanical part of the engine (low compression ratio)
u Ciebie problem z kompresja mozna pominac pisales. Reszta opisu duzo nie podpowiada.

Ja tylko raz stawialem Opla Antare z takim samym problemem (2.0 albo 2.2 w dieslu - nie pamietam juz), ale jedyne co robilem to flash przez portal, potem nowe kody i to poszlo, a w warsztacie dla ktorego to robilem mieli snap-on czy cos i im pojsc nie chcialo.
Dlaczego? Tego nie wiem. Zrobione raz dwa i tyle to widzialem.
Sorry, ale nie mam lepszej odpowiedzi, mam nadzieje ze inni sie odezwa.

pawel2406

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1458
Miasto
łódź
dobra, zdecydowanie jest to wina wtrsysków. potem należy jechać na próbę i tak z godzinę po łodzi (hihi)czyli ruszanie jechanie i wkurw... hihi filtry i inne także obligatoryjnie .Reasumując wymiana wtrysków ,filtów kodowanie i jazda .. potem wychodzi sam z trybu awaryjnego i można usunąć błędy i czuć wielką dume ze napraiło sie dziada - koszt ok 4K bez robocizny
pozdrawiam

lalek

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
263
Miasto
Jukei
Dzieki, ze napisales rozwiazanie Twojego problemu, czyli pelna adaptacja pomogla. Super.

Rowniez pozdrawiam.

Ostatnia edycja:
Do góry Bottom