• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

ceramizer stosować czy nie?

Marco40

Początkujący
Punktów
1
Miasto
Chojnice
witam wszystkich,mam pytanie czy ktoś podzieli się opinią odnośnie ceramizerów stosować je czy nie.
myślę o komplecie silnik,skrzynia biegów,układ paliwowy.

ojek

SuperMechanior
Punktów
158
Miasto
Węgrów
Stosowanie ceramizerów ma prawie taki sam sens jak wiara w to, że magnetyzer zapewni 50% mniejsze spalanie i 200 km więcej

Adam_ntp

SuperMechanior
Punktów
17
Miasto
Pruszków
za cenę tego kompleciku, spraw autu jakąś drobną naprawę, pomoże bardziej niż te wynalazki.

Ondraszek

SuperMechanior
Porady
1
Punktów
201
Miasto
Nowy Sącz
Kto przy zdrowych zmyslach wlewa czasteczki kwarcu do silnika? Pol biedy w silnikach benzynowych ale w silnikach diesla przedostajac sie wraz z olejem silnikowym do komory spalania pod wplywem wysokiej temp.krystalizuje sie,piasek jednym slowem.

Edzio

SuperMechanior
Punktów
33
Miasto
Londyn
mialem corse 1.0 litra kopcila i brala olej na potege, czytalem rozne opinie na temat tych ceramizerow wiec mowie co mi szkodzi sprobowac. kupilem dwa roznych producentow i nie polecam bo to poprostu nie dziala. cudow nie ma...

Bartek4x4

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
1880
Miasto
Koszęcin
wiem, ze rosjanie to wymyslili ale stosowali to do wiertel jak ropy szukali. Ten produkt raczej nie ma nic wspolnego z oryginalem

Ondraszek

SuperMechanior
Porady
1
Punktów
201
Miasto
Nowy Sącz
Osobiscie stosuje tylko I wylacznie produkty Bishops Original w silniku,skrzyni,tylnym moscie oraz przekladni kierowniczej.Nie jest tanio,na ich stronie mozna przeczytac o innych wynalazkach zawierajacych dodatki oraz jakie to stwarza zagrozenie dla podzespolow, stopow z jakich zostaly zrobione,jest wszystko w pigulce.

samspec13

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
646
Miasto
europolonia
Kolego Ondraszek to jest prawie kryptoreklama. Dziś większość liczących się firm, produkuje różniące się tylko drobnostkami produkty, byle uniknąć sądów o patenty.

selim

SuperMechanior
Punktów
297
Miasto
Sląsk
Myślę ,że to działa na zasadzie dojeb...cenę
na produkt , po to
żeby klient się łudził
że dostaje produkt rodem z Nasa

prawda jest ....no własnie
każdy ma swoją ....placebo najlepiej na niektórych działa

przez lata tyle tego gówna nasprzedawałem się
i nigdy do swojego auta nie wlałem
leję dobre oleje i po co to psuć ?

Ondraszek

SuperMechanior
Porady
1
Punktów
201
Miasto
Nowy Sącz
Kryptoreklama? W zadnym wypadku,probowano podrobic Bishopa, przekonali mnie gdy posiedzialem w internecie i zdobylem troche wiedzy w kierunku negatywnego oddzialywania zwiazkow chemicznych na stopy metali, ktore zwiazki maja swietne wlasnosci obnizajace tarcie, lepsze niz Teflon ale co z tego skoro powoduja degradacje stopow zwlaszcza przy kontakcie z woda, ktora znajduje sie w oleju, Chlor, siarka np.Dwusiarczek molibdenu ma sens tylko w silnikach, ktore praktycznie nie stygna I nie ma kiedy sie w nich skondensowac woda.Wiem jak dzialaja ukrainskie srodki XADO,na jakiej zasadzie,regeneruja powierzchnie niszczac struktore wewnetrzna , powodujac . mikropekniecia.Po zastosowaniu Bishopa moj wolnossacy Diesel przy -24 St stojacy dwie doby odpalal tak, ze nie bylem w stanie uslyszec rozrusznika, nawet przy bardzo slabym akumulatorze, typowym liiii,liiii, nie mam alfabetu polskiego.Ta warstwa smarna musi dzialac , silnik po odpaleniu zachowuje sie tak, jakby byl rozgrzany.

brutus2

Nowy
Punktów
0
Miasto
kołobrzeg
ceramizer to mit , mam polo z silnikiem 1,4 8 zaworowy przebieg 240 tys w za zachodnią granicą miał pewnie 400000 ale odmłodniał jak przekraczał granice silnik już pije trochę oleju i stuka dokładnie tuleje korbowodów są wyjechane wiec skusiłem sie i zastosowałem ceramizer eksperyment nie powiódł się silnik po przelocie 15000 km jak nakazuje producent chodzi jeszcze gorzej a zużycie oleju się nie zmieniło tylko stukanie się nasiliło chodzi jak diesel i zaraz skon więc lepiej nie wlewać żadnych cudownych specyfików tylko zrobić remont i tyle .

Zimoon

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
825
Miasto
Gdańsk
Stosowanie ceramizerów ma prawie taki sam sens jak wiara w to, że magnetyzer zapewni 50% mniejsze spalanie i 200 km więcej

Jeśli na zbiorniku robię 1000km to 200km więcej nie jest to 50%. Nie rozumiem więc połączenia dwóch wskaźników wydajności. Albo w procentach albo liczbowo.

hamer

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
186
Miasto
starachowice
Ja zastosowałem 2 magnetyzery spalanie spadło 0 połowe to se myśle dołoże jeszcze 2 i w szoku nic auto nie pali zero szok no ale se myśle dodam jeszcze 2 magnetyzery i znowu szok w baku przyrasta paliwa kuwa szok ,no ale mnie kumpel wystraszył że od tego paliwa co przyrasta trza będzie zapłacić podatki i akcyze i sie wystraszyłem że mnie przymkną i ściągnołem te 2 ostatnie magnetyzery bo powiem że spękałem niemiłosiernie aż ze trzy noce nie spałem ,alem speniał że hoho

Ondraszek

SuperMechanior
Porady
1
Punktów
201
Miasto
Nowy Sącz
Z magnetyzerami jest Taki temat.Wkleilem w gaznik dookola,oczywiscie spalanie nie spadlo ale zauwazylem ciekawa rzecz,przed zastosowaniem ceramizerow olej silnikowy smierdzial siarkowodorem,potem zadnego zapachu,jezdzilem na lpg.

Edzio

SuperMechanior
Punktów
33
Miasto
Londyn
jest na necie filmik pewnej pani ktora reklamuje magiczna kostke ktora wrzucasz do bagaznika i zapominasz o niej i ona redukuje spalanie i jesli dobrze pamietam dodaje mocy. koszt kostki ponad 500zl. nie probowalem ale nie polecam XD

Do góry Bottom