Witamy na Forum Mechaników!
Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach. Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!
Mam jeszcze zapytanie gdyż po zalaniu płynu na maxa w zbiorniczku i po kopresacji i odpowietrzeniu zasało płyn i jest teraz na poziomie min . Skrzynię biegów przyuczyłem i po nocy poziom płynu pozostał na min . Pytanie czy tak ma być , czy płyn dolać, czy zbiornik akumulacyjny do wymiany ?
Mam jeszcze zapytanie gdyż po zalaniu płynu na maxa w zbiorniczku i po kopresacji i odpowietrzeniu zasało płyn i jest teraz na poziomie min . Skrzynię biegów przyuczyłem i po nocy poziom płynu pozostał na min . Pytanie czy tak ma być , czy płyn dolać, czy zbiornik akumulacyjny do wymiany ?
Dczytałem się że jest w diagboxie opcja sprawdzenia poziomu oleju. I mam pytanie jeżeli po dekompresacji poziom oleju jest ok w połowie między min a max to uzupełnić na max czy tak zostawić?
Na dzień dzisiejszy auto powiedzmy śmiga ale ma jeszcze parę mankamentów z którymi próbuję się uporać. Otóż w pozycji wtrysk\zapłon mam błąd
P0597 : termostat pilotowany
Charakterystyka : Przerwa
Status : Usterka trwała
Umiejscowienie : miejscowy .
Zmienne przypisane do usterki
czyżby termostat był do wymiany łącznie z czujnikami? podobno jest dwa czujniki ale nie sprawdzałem. W Internecie na ten temat nie wiele jest informacji. Po za tym chciałem podziękować za podpowiedzi które były bardzo pomocne. Po prostu Dziękuję.
To tak mam tylko jeden czujnik i na nim mam napięcie 6.6 V
Czy ktoś będzie wiedział co powinno być nad termostatem . Zdjęcie czeba odwrócić do góry nogami tak mi przekonwertowało a nie umiem na szybko odwrócić
To tak mam tylko jeden czujnik i na nim mam napięcie 6.6 V
Czy ktoś będzie wiedział co powinno być nad termostatem . Zdjęcie czeba odwrócić do góry nogami tak mi przekonwertowało a nie umiem na szybko odwrócić
Wracając do termostatu wracałem z pracy jazdy Ok 30 min na zewnątrz tem. 2 stopnie C zauważyłem że podczas jazdy dmuchało ciepłem a jak dojechałem do domu to tak lekko ciepłym powietrzem . Klima wyłączona a temp. ustawiona na 21 C. W samochodzie na wyświetlaczu brak wskazań temp. Stawiam że termostat do wymiany .