• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

citroen c4 picasso automat MCP

zygmunt2121

Początkujący
Punktów
0
Miasto
limanowa
Mam problem po wymianie wysorzeglika w skrzyni MCP auto nie chce ruszyć tak jak by slizgalosprzęgło jak już ruszy to jedzie i biegi zmienia bez zastrzeżeń

Pomoże ktoś w rozwiązaniu tego problemu

zygmunt2121

Początkujący
Punktów
0
Miasto
limanowa
Robiona była i nic nie dało

Robił to elektryk twierdzi że ma program serwisowy i sobie nie poradził z tym

Miał ktoś podobny problem z tym ??

Ostatnia edycja:

Bartek4x4

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
1883
Miasto
Koszęcin
A miał. Najpierw odpowiedź dobrze układ. Potem sprawdź ciśnienie jakie daje pompa. Wartość około 40 atm jest zbyt niska. Nie pamiętam dokładnie ile ma być coś koło 80. Opcja następna pompa pada wymiana prosta.
Ciśnienie sprawdzisz diagboxem

Tak to jeździło po kalibracji​

Ostatnia edycja:

zygmunt2121

Początkujący
Punktów
0
Miasto
limanowa
A miał. Najpierw odpowiedź dobrze układ. Potem sprawdź ciśnienie jakie daje pompa. Wartość około 40 atm jest zbyt niska. Nie pamiętam dokładnie ile ma być coś koło 80. Opcja następna pompa pada wymiana prosta.
Ciśnienie sprawdzisz diagboxem

Tak to jeździło po kalibracji​
Pompa mogła paść bezpośrednio po wymianie wysprzeglikabo przed wymiana było wszystko ok

Bartek4x4

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
1883
Miasto
Koszęcin
Mogła. Jak dostała powietrza i poszła po bandzie. 3 śruby wtyczka 2 przewody hydrauliczne. Z przodu na dole po stronie kierowcy.
Dokładnie nie pamiętam ale była chyba funkcja opowiedzenia w diagboxie

W górach sprzęgło ma sporo roboty

Ostatnia edycja:

zygmunt2121

Początkujący
Punktów
0
Miasto
limanowa
Mogła. Jak dostała powietrza i poszła po bandzie. 3 śruby wtyczka 2 przewody hydrauliczne. Z przodu na dole po stronie kierowcy.
Dokładnie nie pamiętam ale była chyba funkcja opowiedzenia w diagboxie

W górach sprzęgło ma sporo roboty
A powiedz mi jeszcze bo ja wlalem olej nie orginalny tylko znalazłem po nr. Serwisowym zamiennik może to być przez ten olej

Autoelektronika

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1401
Operator sprzetu nie spelnil warunkow lub nie czytal co tam pisza przed programowaniem.

zygmunt2121

Początkujący
Punktów
0
Miasto
limanowa
Mam zamiar jechać na serwis z tym tylko że serwis naprawia samochody metoda prób i błędów i tu się robią niepotrzebne koszty

Myślałem że ktoś podpowie jaka to jest przyczyna

zygmunt2121

Początkujący
Punktów
0
Miasto
limanowa
Elektro mechanik z programem serwisowym nie sadze ze on nie potrafi tego zrobic nie takie problemy rozwiazywal wydaje mi sie raczej ze jest to usterka mechaniczna tylko jaka i jak ja zlokalizowac

Elektro mechanik z programem serwisowym nie sadze ze on nie potrafi tego zrobic nie takie problemy rozwiazywal wydaje mi sie raczej ze jest to usterka mechaniczna tylko jaka i jak ja zlokalizowac

Autoelektronika

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1401
To twoja teoria,a jak problem mechaniczny to do mechanika i po temacie

maxsslko

SuperMechanior
Punktów
297
Mam zamiar jechać na serwis z tym tylko że serwis naprawia samochody metoda prób i błędów i tu się robią niepotrzebne koszty

Myślałem że ktoś podpowie jaka to jest przyczyna

Sprawdz wszytsko to koledzy wyzej napisali. Jaka jest przyczyna wymiany wysprzeglika? Nikt tu nic Ci nie powie na podstawie szczatkowych i niepelnych informacji, nie zrobiles pelej diagnostyki, nie podales istotnych parametrow i nie wiem czego Ty wlascwie oczekujesz.

zygmunt2121

Początkujący
Punktów
0
Miasto
limanowa
Byłem w aso i powiedzieli że muszę wymienić wysprzeglik A wysprzeglik mam założony Nowy juz nw co z tym zrobić

mar.wo

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
255
Miasto
Racibórz
obdstarpolska.com
Jak nie chcesz oddać do warsztatu to może na innym forum spróbuj poszukać. Słyszałem, że Rosjanie są w tym dobrzy .

Do góry Bottom