Witam, w w/w aucie mam taki problem, że podczas jazdy na autostradzie nagle auto zgasło, poszarpało nim i zgasło - i już nie odpaliło. Narazie wiele nie ustaliłem, komputer nie pokazuje żadnych błędów, był jeden - częsty tzn. P0230 ale po jego skasowaniu narazie się nie pojawił. Generalnie sprawa wygląda tak, że trzeba odpalić na plaka i auto chodzi, od samego kręcenia nie odpala, na plaka odpala niemal na dotyk ...
Pompa w baku chodzi, odzywa się bynajmniej dziś mam zamiar ją wyciągnąć i zobaczyć jak chodzi. Filtr paliwa sprawdziłem, nawet na próbę wyciągnąłem wkład filtra ale nic to nie pomogło (filtr był zmieniany może 2 miesiące temu na OE Purfluxa. Do wtrysków paliwo dochodzi tak samo jak dochodzi do nich prąd.
Zawór zwrotny w obudowie filtra paliwa raczej jest ok - w jedną stronę trzyma w drugą przepuszcza, więc chyba ok. Zamierzam sprawdzić rozrząd ale wątpię, żeby to było to - był zmieniany jakieś 30 tyś temu. Zawór upustowy na pompie CR raczej wykluczam, bo po odpaleniu auto chodzi niemal że idealnie (potrafi się poddusić przy energicznym dodawaniu gazu). Słyszałem że jest jakiś czujnik przy pompie w baku ale jaki to czujnik? Auto nie kopci. Testów przelewowych nie robiłem.
Od czego wy byście zaczęli szukanie? Z góry dziękuję za pomoc.
Pompa w baku chodzi, odzywa się bynajmniej dziś mam zamiar ją wyciągnąć i zobaczyć jak chodzi. Filtr paliwa sprawdziłem, nawet na próbę wyciągnąłem wkład filtra ale nic to nie pomogło (filtr był zmieniany może 2 miesiące temu na OE Purfluxa. Do wtrysków paliwo dochodzi tak samo jak dochodzi do nich prąd.
Zawór zwrotny w obudowie filtra paliwa raczej jest ok - w jedną stronę trzyma w drugą przepuszcza, więc chyba ok. Zamierzam sprawdzić rozrząd ale wątpię, żeby to było to - był zmieniany jakieś 30 tyś temu. Zawór upustowy na pompie CR raczej wykluczam, bo po odpaleniu auto chodzi niemal że idealnie (potrafi się poddusić przy energicznym dodawaniu gazu). Słyszałem że jest jakiś czujnik przy pompie w baku ale jaki to czujnik? Auto nie kopci. Testów przelewowych nie robiłem.
Od czego wy byście zaczęli szukanie? Z góry dziękuję za pomoc.
. Tak czy inaczej dziwna sprawa. Aha jeszcze jedno pytanie, w obudowie filtra paliwa na dole jest zaworek (tak mi się wydaje) którym paliwo idzie do magistrali wodnej - moje pytanie jest takie czy ten zaworek ma być otwarty non stop, czy powinien on się zamykać?