Dzięki za radę, gdybym nie zdobył kompa to bym tak zrobił. Auto przestało odpalać nawet na plaka ... Po podpięciu pod kompa wyszło, że ciśnienie paliwa jest zerowe, co się zgadza bo do wtrysków już paliwo nie dochodzi. Do samej pompy CR paliwo dochodzi bo sprawdzałem, nie wychodzi z pompy CR - tak jakby regulator ciśnienia paliwa był ciągle zamknięty i nie puszczał paliwa. Samych błędów w sterowniku było sporo ale niektóre mnie nie dziwą:
P0101 - Przepływomierz masy powietrza, minimalna dopuszczalna wartość
P0230 - Zasilanie pompy paliwa niskiego ciśnienia - zgodność gdy silnik jest wyłączony ( ten błąd pojawiał się już długo długo przed tą awarią)
P1519 - Funkcja kontrolowanego wentylatora chłodzenia, (zintegrowana w ECU silnika), zgodność między prędkością wentylatora a ustawieniem
P1517 - funkcja zakodowanego zapobiegania uruchomieniu: funkcja nieprawidłowa ( ten błąd mnie zastanawia - czyżby immo odcięło całkowicie dopływ paliwa?)
P1138 - obwód czujnika ciśnienia paliwa: zwarcie do uziemienia.
Ten ostatni sądzę, że pojawił się po odpięciu regulatora ciśnienia paliwa. Wszystkie błędy dały się skasować, jak narazie nowych brak. Auto oczywiście nie odpala