Witamy na Forum Mechaników!
Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach. Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!
ta i krzywe do asymptoty ... ale miałem taki przypadek kiedys że auto nie zapalało i wiecie co sie okazało ? kompresja była tak dużą ze zdmuchiwała iskrę ze świec ..
No dobra lexia pokazuje jedynie p1517.... auto nie odpala, podmieniłem oba zawory na pompie i nadal nic..... Obawiam się że immo złapało,i teraz będzie problem bo nie ma ani drugiego kluczyka ani kodu do immo
A na dodatek naklejka na drzwiach z kodem opr jest zdrapana ........
Czytałem to ten patent zamykaniem drzwi tez robiłem i nic ... nie chce mi się wierzyć, że z samym immo coś się stało, bardziej sądzę że zwyczajnie złapało i nie chce puścić. Pompaw baku działa, do pompy CR dochodzi paliwo.
a centralny działa ? immo tak sie wczytuje po zdjeciu klemy , naciskasz zamykanie przekrecasz i jednoczesnie w pozycje zapłon trzymasz ok 10 s a nawet dłużej wyłaczasz zaplon czekasz i zaplon powinien zatrybic jak nie to jeszcze raz, OPR mało wazny wykryje kalkulatory .
Problem jest taki, że teraz lexia zaczyna nie komuniowac się z BSi i ECU... brak migaczy na zapłonie, ale ciągle pali się kontrolka od akumulatora .., nawet po wyjęciu kluczyka
Rozbierz konskole na kolumnie kierowniczej włącz kluczyk na zapłon i zewrzyj na krótko czerwony i pomarańczowy jak zaczną ci działać podzespoły to znaczy że upaliła ci sie stacyjka. Czyba że wszedł ci w eko mode to podzespoły nie będą działać do czasu aż silnik odpali.
Jak na razie jest tylko gorzej a auto nie ma kluczyka i pilota , OPR jest zamazane itp. zakup lexii nie wiele pomógł bo to tylko narzędzie a nie rozwiązanie.