• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Co ozznaczają te grupy i wartości??? silnik seat BBY z 2003

gołoledż

Bywalec
Punktów
0
Miasto
zzzzzzzzzzzz
Chetnie bym do Ciebie oddał jak by było trochę bliżej. Chyba, ze do mnie przyjedziesz. Napewno jesteś najwyzszej klasy specjalistą w co nigdy bym nie wątpił. Jaki koszt Twojego przyjazdy i naprawienia na miejscu?

ciśnienie sprawdzic manometrem na odpowietrzniku listwy wtryskowej?

Ostatnia edycja:

winetoo

SuperMechanior
Punktów
976
Miasto
Radom
ciśnienie sprawdzic manometrem na odpowietrzniku listwy wtryskowej?
Chłopie ten dzyndzel na listwie to nie odpowietrznik tylko przyłącze na manometr, właśnie do testu ciśnienia. Ja sądzę że jednak kolo (szachu) dobrze tobie radzi, nie dasz rady choć dobrze ci życzę.

Masakra

SuperMechanior
Punktów
19
Nie zaraz wgra mu mapę z commodore 64 i dalej nie odpali człowiek tak czyta i czyta i już nawet odpisać mu sie nie chce bo dinozaury były bardziej kreatywne niż dzisiejsze pokolenia :) tak jak koledzy pisali podstawy :
1.Kompresja
2.Iskra
3.Paliwo
4.kluczowanie wtrysków
5 .powietrze(egr)

stawiam że egr siedzi :) książki w dłoń i czytać kupić sprzęt i sie uczyć a nie wklejac bloki pomiarowe jak nawet niewiesz czego szukać.

Peita

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
63
Powiem to ponownie , szkoda ze dostęp do tego forum ma każdy . Powinien byc dział gdzie dostęp maja tylko ludzie co naprawde przy tym pracują a nie "janusze"

Peita

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
63
A mozna cos jaśniej , bo ja nowy i pozatym nie widze nic takiego na telefonie

Grzegorz23011971

SuperMechanior
Punktów
23
Miasto
Olsztyn
Kiedyś miałem podobny problem z Cordobą. Odpalał na 5 sek. i gasł. Sprawdź bezpiecznik od immo.

gołoledż

Bywalec
Punktów
0
Miasto
zzzzzzzzzzzz
Wszystkie bezpieczniki z lewej strony deski i nad akumulatorem sa w 100% dobre. sprawdzane trzy razy, każdy wyciagany i sprawdzany.

Nie zaraz wgra mu mapę z commodore 64 i dalej nie odpali człowiek tak czyta i czyta i już nawet odpisać mu sie nie chce bo dinozaury były bardziej kreatywne niż dzisiejsze pokolenia :) tak jak koledzy pisali podstawy :
1.Kompresja
2.Iskra
3.Paliwo
4.kluczowanie wtrysków
5 .powietrze(egr)

stawiam że egr siedzi :) książki w dłoń i czytać kupić sprzęt i sie uczyć a nie wklejac bloki pomiarowe jak nawet niewiesz czego szukać.

iskra jest na każdej świecy, swiece nowe, paliwo tryska z wentyla po prawej na listwie, pompka w baku pracuje.
kompresji i cisnienia na listwie wtrysków nie sprawdzałem

Wszystko działa a nie działa ja pie..ole! Obroty widzi podczas rozruchu? Rozrząd sprawdzałeś? Kompresja jest? Karwa zadał dobre pytanie, pasowało by na nie odpowiedzieć. Książkę żeś tu napisał, kto to gdzie czytał chłopie, podstawy i ma latać.

Podczas rozruchu- krecenia rozrusznikiem obroty stałe 250/min

Ostatnia edycja:

gołoledż

Bywalec
Punktów
0
Miasto
zzzzzzzzzzzz
czy są nagwintowane otwory w bloku silnika aby zablokować za pomocą zwykłej śruby koła pasowe na wałkach rozrzadu czy trzeba użyc odpowiedniego narzędzia

buli.31

SuperMechanior
Punktów
140
Miasto
BYDGOSZCZ
Otwory nie są gwintowane u góry blokador na dole znak na kole

Załączniki

• 4806836800_1461423000_thumb.jpg
    4806836800_1461423000_thumb.jpg
    9,4 KB · Wyświetleń: 14

winetoo

SuperMechanior
Punktów
976
Miasto
Radom
No i co z tych zdjęć wynika gołoledziu? Chyba tylko to że jakiś flamastrowy mechanior tu zaglądał. A co z resztą rozrządu? Kółko ładne, zęby jak u teściowej ale co dalej......?

Ostatnia edycja:
Do góry Bottom