• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Co zrobić kiedy klient nie chce zapłacić za naprawę auta

Judyta

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Legnica
teraz ważne dla nas jest by odzyskać pieniądze.on nie jest fair więc i my tez możemy być nie fair. zobaczymy, jak da radę windykacja to z tego skorzystamy

P

PogotowieSamochodoweUK

Windykacja kupuje dlugi legalnie, ale odzyskuje nielegalnie wiec to was nie dotyczy jesli chodzi o jakie kolwiek konsekwencje prawne.

Judyta

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Legnica
odebrał w tygodniu zawiadomienie i zobaczymy co będzie sie dziać. bo juz w nocy byłas jakas akcja,ktos próbował włamac sie do warsztatu ale włascicielka zapalila swiatło i uciekli

P

PogotowieSamochodoweUK

To co to za kombinator ten klient/znajomek? Zero godnosci:rolleyes:

Judyta

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Legnica
witam,
czy po wysłaniu jednego powiadomienia,mozna sprawe oddać do windykacji?

Menacos

Nowy
Punktów
0
Miasto
Kraków
@Judyta - według mnie najlepiej jest od razu być w kontakcie z firmą windykacyjną. Ja też prowadzę własną firmę i współpracuję z przedsiębiorstwami transportowymi. Zlecenia niekiedy na naprawdę duże kwoty i zdarzają się niestety kontrahenci, którzy nie chcą płacić. Jest to wielki problem, ale nie da się wcześniej przewidzieć jak zachowa się klient. Współpracuję z firmą ICG Group i jeżeli ktoś się wzbrania od płacenia to firma windykacyjna z nimi rozmawia. Okazuje się, że pieniądze dla mnie mogą znaleźć się bardzo szybko.

Szumek72

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
712
Miasto
Poland Warsaw
postaw chłopakowi swojemu ultimatum, albo się rozstajemy albo odzyskasz kasę...przecież to jego kumpel...i tyle...
niech ruszy swój tyłek, czy tylko potrafi ruszać twój?:D:D

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3344
Miasto
PZ
postaw chłopakowi swojemu ultimatum, albo się rozstajemy albo odzyskasz kasę...przecież to jego kumpel...i tyle...
niech ruszy swój tyłek, czy tylko potrafi ruszać twój?:D:D
tyle przemocy w tym świecie :D i jak tu być hipisem :D

Szumek72

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
712
Miasto
Poland Warsaw
jak by mi nie zapłacił, to wydał bym auto....z poluzowanymi śrubami kół...:D:D

eltechsam

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1337
Miasto
Wysoka
był reportaż o radiowozach ze źle dokręconymi kołami

Szumek72

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
712
Miasto
Poland Warsaw
tak, ale to były Alfy 159TBI i miały zamontowane inne felgi w salonie, wyczynowe, i parę osób już straciło pracę.
Takie przygotowanie auta do służby, ale płatnik pewny i im akurat nie musiałbym odkręcać...;)

hamer

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
186
Miasto
starachowice
ale chodzi o to czy wyrwali kase czy jeszcze zapłacili podatki za faktury a z kasy wydaje mi się że nici

Szumek72

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
712
Miasto
Poland Warsaw
wystarczy samo jajo pod boczek drzwi...no chyba żeby mi się chciało wyjąć radio, to w reklamówkę...:D:D

Do góry Bottom